Illustration af genanvendeligt plastikaffald i skraldespand
Tips & tricks

5 ting af plastik, du IKKE må sortere som plastaffald

af Frederikke Malling Hansen. 9.03.2022
Foto: Christina Riis.
Vi opfordres til at sortere vores affald, og her kan en stor del være af plastik. Men det er faktisk ikke alt, der er lavet af plast, der må sorteres som plastaffald. Forvirret? Bliv klogere og læs, hvilke 5 ting, du aldrig må smide i plastikcontaineren lige her.

Det er ikke altid nemt at finde hoved og hale i, hvad der skal sorteres og hvordan, og det kan især være svært at finde rundt i, hvordan du sorterer dit plastik korrekt. I hvilken container skal de udtrådte havegummistøvler for eksempel hen? Er du i tvivl, kan du jo altid tilplante dem med smukke blomster, men vil du gerne skille dig af med dem, kan du følge vores fem tips til ting, du ikke må smide i plastikcontaineren.

5 ting af plastik, der IKKE skal sorteres som plast

1. Smørbakker, chipsposer og kaffekapsler med metalfolielåg

Når emballagen indeholder andet end plastik, må du ikke sortere det som plastik. Hvis du er i tvivl, er det altid bedst at sortere det som restaffald, da det ellers kan gøre, at plastaffaldet i containeren ikke kan genanvendes.

2. Toiletbørster, tandbørster og opvaskebørster

Sorteringen af plastik foregår manuelt, hvilket gør, at der altid er et menneske inde over sorteringen et sted i processen. Derfor skal du ikke sortere uhygiejnisk materiale som plastik, men i stedet som restaffald.

3. Tomme håndspritflasker

Der kan nemt sidde rester af sprit i en flaske, selvom den ser tom ud, og det gør flasken brandfarlig. Sortér den i stedet som farligt affald.

4. Gamle gummistøvler, ringbind, tagrender, luftmadrasser og badebassiner

Da disse produkter indeholder PVC, som forurener kraftigt, skal de i stedet afleveres på en genbrugsstation i containeren med farligt affald.

5. Flasker og beholdere fra stærke rengøringsmidler eller insektbekæmpelse

Til trods for at disse produkter ofte kommer i plastikflasker, skal du sortere det som farligt affald, da der kan være rester i flaskerne. Tjek derfor altid, om der er et faresymbol på flasken.

Det er altid en god idé at undersøge, hvordan din kommune anbefaler at sortere affald. Det kan nemlig variere fra kommune til kommune.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.