Simple blomsterdekorationer til jul
Buketter & kranse

6 blomsterdekorationer, der bringer julen ind

Tekst: Marlene de Jong/Dejong Studio 
Foto: Kasper Kamuk/Kolorit media 2.11.2023
Det kræver ikke dyre blomster at kreere en flot blomsterdekoration. Sæt få stilke i enkelte vaser, og stil dem sammen - et overdådigt udtryk, der ikke vælter julebudgettet.

Det kræver ikke nødvendigvis en masse dyre blomster at kreere en flot blomsterdekoration. Ved at sætte få stilke i enkelte vaser og stille dem sammen kan du nemt skabe et overdådigt udtryk, der ikke vælter julebudgettet.

Her er seks simple dekorationer, der bringer julen ind.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

6 simple dekorationer, der bringer julen ind

1. Vidundere i vinduet

Giv vindueskarmen et strejf af jul ved at pynte den med små kviste af fyr i glasvaser. Det er nemt at fjerne jorden med lidt vand. Den grønne farve fra fyrrekvistene står smukt sammen med Leucadendron og mørklilla franske anemoner.

2. Nem nytårspynt

Giv nytårsbordet et strøg af glimmer, og lad snebærrene funkle sammen med roser i en sart gammelrosa tone. Det flotteste resultat får du, hvis du giver snebærrene lidt limspray og dypper dem i glimmer. De behøver ikke at være helt dækkede. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af bordet, kan du placere stilkene i reagensglas, som er sat ned i små vaser. Reagensglas kan købes hos blomsterhandleren.

3. Højt fra grenens nøgne top

Blomster behøver ikke kun at pynte på bordet. Find en flot, tyk gren i naturen, og hæng den op under loftet. Hæng små syltetøjsglas og flasker på grenen med snor. Fyld dem med enkelte stilke af f.eks. ranunkel, hindebæger og tulipan samt grene med snebær. Så har du skabt en lille, julet blomstervæg.

4. Dæk op med stil

Amaryllis både dufter skønt og er overdådig smuk i vaser. Du kan også bruge dem som bordpynt ved blot at skære stænglerne korte og lægge en enkelt på hver tallerken. Blomsterne kan sagtens ligge og pynte i op til en halv dag uden vand, da stænglerne er gode til at holde på væsken. Vil du spare på blomsterne, kan du nøjes med at bruge et enkelt blomsterhoved pr. tallerken i stedet for en stængel med flere blomster.

5. Blomstrende lysspil

Lav et fint stilleben med vaser, karafler og små glasflasker, som du fylder med en blanding af forskellige hvide og lilla blomster. Vi har brugt afskårne hyacinter, franske anemoner og juletulipaner. Hvis du stiller små fyrfadsstager blandt vaserne, giver det en flot effekt med lyset i glasset.

6. Fra jord til bord

Tag et stykke af haven med indenfor, og lad det pryde nogle glas. Læg et stykke mos i bunden af et glas, og placér små grene og blomsterstilke ovenpå. Sørg for, at mosset er godt gennemvædet. Kom vand i to andre glas, og pynt dem med hyacintløg og juleroser, der er skyllet fri for jord. De synlige rødder er nemlig også dekorative. Husk, at hyacintløget ikke må stå i for meget vand, for så rådner det.