forårsbuketter
Buketter & kranse

Bind buketter i forårstoner

Tekst og 11.03.2020
foto: Tine Edinger
Lige her kan du finde råd og tricks til, hvordan du laver de skønneste forårsbuketter i toner af fersken, rosa, orange og koral.

Forårets blomster fås i hele farvepaletten, men der er noget særligt opløftende ved buketter i toner af fersken, koral, rosa og orange. Så besøg din lokale blomsterhandler, og tryl et par bundter grene og blomster og til de fineste kreationer til bordet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Råd og tricks til fine buketter

På rad og række

Hvis du har et konsolbord, er det flot at stille blomster og grene op på række og lade dem pryde en langside i stuen. Mix farverne, men brug vaser af klart glas, så de ikke larmer for meget sammen med de kulørte forårsblomster

Vidunderlig vårbuket

Til venstre ses en yndig, lille, kompakt forårsbuket bestående af valmuer, tulipaner, narcisser og lille japankvæde.

Mix højt og lavt

Til højre ses en buket, der består af både lange grene og lave blomster, har et befriende vildt udseende og fylder godt i stuen. Her er valgt forskellige tulipaner, valmuer og grene af japankvæde.

Driv grenene selv

På billedet til højre kan du også se Japansk kvæde. Japansk kvæde og japansk kirsebær kan du drive frem i en vase indenfor. Skær grenene af træerne med et skråsnit, og stil dem i en vase med vand. Skift vandet jævnligt. Du kan også spraye knopperne med vand, hvis din stue har meget tør luft. Det tager som regel et par uger, før blomsterne springer ud.

Lidt ud af meget

Selvom du kun har enkelte blomstrende grene, løg eller afskårne blomster, kan du godt få dem til at fylde lidt mere ved at fordele blomsterne i forskellige små glasvaser.

Tulipaner med løg

Når du køber tulipaner med løg, holder de længere, og du kan plante dem ud i haven efter afblomstring i foråret. Når du bruger dem i en vase, skal du først skylle jorden af løgene, inden du placerer dem i en høj vase. Hæld en lille smule vand i bunden, så løgenes rødder står i vand.

Papegøjetulipan

Til venstre ses en smuk orange papegøjetulipan. De fligede, dobbelte blade gør den ekstra eksotisk at se på og leder tankerne mod pænoner, der kommer senere på året i maj-juni. Papegøjetulipaner er fine at dyrke i havens bede blandt de traditionelle tulipaner, hvis du holder af lidt vildskab i bedene.

Rose eller primula?

Til højre ses den dobbelte primula 'Bellerose', som i knop ligner små roser. Blomsternes farver strækker sig fra sart gul over lyserød til abrikos. Planten kan plantes ud i havens bede senere på sommeren.