Disse blomster og grene fra haven kan du tage ind på bordet netop nu
Annonce

Disse blomster og grene fra haven kan du tage ind på bordet netop nu

Annonce for Eva Solo. Foto: Shutterstock, Unsplash 3.03.2023
Foråret er her, og det betyder, at de første af havens forårsblomster er sprunget ud. Du kan nyde dem i haven – men du kan også tage dem med indenfor. Her er fem fine forårsblomster, du kan tage ind nu.

Vi er officielt kommet ind i foråret, og det betyder, at vi for alvor kan komme i haven igen. På grå regnvejrsdage, som foråret desværre også byder på, er det dog skønt, at vi kan tage haven med indendørs.

Selv om det endnu er tidligt på foråret, er der allerede fine buske, træer og blomster, der er sprunget ud. Og det er let at tage foråret med ind på spisebordet eller i vindueskarmen ved at klippe et par grene af eller samle en smuk buket.

1. Forsytia

Forsythia

Har du en forsytiabusk i haven, kan du allerede nu se et skønt, solgult farvevæld fra vinduet. Forsytiaen springer ud alt efter vejret, men så snart solen kigger frem, tager den glad imod og vågner kort efter op til dåd.

Det er om at nyde den glade, gule blomsterpragt på sin forsytia, mens tid er, da den over sommeren skifter blomsterne ud med fine lysegrønne blade (som dog også er et smukt syn!).

Klip et par grene af din forsytiabusk og stil dem frem i en stor vase, for eksempel i entréen som en varm og forårslig velkomst til gæster. På den måde har du glæde af forsytiaen inde som ude.

2. Japansk kirsebær

Kirsebærtræ

Hører du til dem, der hvert år i april valfarter fra nær og fjern til Bispebjerg Kirkegård, Langelinie Park og Marselisborg Mindepark? Og som poster selfie efter selfie med et lyserødt blomsterhav som baggrund?

Når kirsebærtræerne blomstrer, er der for alvor forår i luften. Og til alt held findes der flere forskellige sorter, som blomstrer på forskellige tidspunkter på året. Allerede fra oktober til marts kan du få glæde af oktoberkirsebær, som springer ud på forskellige tidspunkter alt efter, om vinteren er mild eller kold.

Er du så heldig at have et kirsebærtræ i haven og bare ikke kan få nok af den eventyragtige lyserøde blomsterpragt, så klip en gren eller to af, og tag dem med indenfor. De ser fantastiske ud i en stor vase i vindueskarmen eller på en kommode.

Eva Solo Acorn

ACORN-SERIEN FRA EVA SOLO

Mangler du et sted at stille dine forårsblomster? Eva Solos Acorn-serie skaber på én gang et elegant blikfang og en hyggelig stemning med sit enkle formsprog i gennemfarvet glas. Acorns smukt afstemte farveskala er inspireret af naturen omkring os og klæder de nordiske træarter som eg, ask og bøg. Du kan style vaser og fyrfadsstager, som du vil – med eller uden blomster og grene. Vasens hals er forsynet med en praktisk indsnævring så buketterne altid står pænt. Du kan vælge mellem to størrelser. Find produkterne, og læs mere her.

3. Påskeliljer

Påskelilje

Det vrimler ikke med blomster her i begyndelsen af foråret, men en, du kan være sikker på at støde på, er påskeliljen.

Påskeliljer står smukt i en større vase de fleste steder – for eksempel på spisebordet eller køkkenbordet. Du kan også blande dem med nogle fine, forårsspirende grene.

Husk at forberede blomsterne, så de holder sig fine og ranke længst muligt. Det gør du ved at give stænglerne et skråsnit, så de suger vandet bedre. Sørg også for dagligt at skifte vand ved dine påskeliljer, så de holder sig friske.

Påskeliljer trives bedst i meget koldt vand, ligesom de bedst kan lide at stå køligt om natten, og hvis du ikke er hjemme. Minimer tiden, hvor blomsterne står i direkte sollys og over en radiator.

4. Dorotealiljer

Dorotealilje

Har du plukket en fin buket høje vintergækker i marts, kan det sagtens være, at det ikke er vintergækker, men dorotealiljer. De to hvide blomster ligner nemlig hinanden til forveksling. Dorotealiljen er blot kendetegnet ved at have en smule længere stilk end vintergækken.

Dorotealiljen blomstrer fra februar til april, og det betyder, at det lige nu er et perfekt tidspunkt at finde den fine hvide blomst rundt omkring i naturen eller i haven.

Har du en lille vase, et glas eller en høj fyrfadsstage, kan du nemt lave en smuk lille buket af dorotealiljer, som pynter så fint på badeværelset eller i køkkenvinduet.

5. Kejserbusk

Kejserbusk

Kejserbusk, også kaldet Viburnum bodnantense, er en af de buske, hvis smukke lyserøde blomsterpragt vi kan nyde om vinteren og i det tidlige forår. Selv lige inden de springer ud, er grenene smukke, da knopperne også har en fin rosa farve.

Kejserbusken er både smuk at se på og dufter fantastisk, og det gør den perfekt, hvis du gerne vil tage et par grene med inden døre i de kolde måneder. Anret dem i en smuk, høj vase et sted i dit hjem, hvor du har brug for et skud forår.