DIY & kreative ideer

DIY: Fra rabarberblad til fuglebad

af Peekaboo Design 2.05.2014
Foto: Lene Nissen
Lav et sødt fuglebad af beton, udformet som et smukt rabarberblad. Det er nemt og skægt, og resultatet er et unikt, romantisk fuglebad. Vi giver dig en trin-for-trin guide her, så du selv kan lave dit helt eget fuglebad!

Her får du et hyggeligt haveprojekt, som du nemt kan lave selv. Med blade og lidt beton kan du lave dit eget unikke fuglebad med dine egne rabarberblades aftryk. Følg den simple vejledning i nedenstående galleri og lad dig inspirere til næste DIY-projekt, som vil glæde både dig og småfuglene i din have.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Fra skur til orangeri

DIY fuglebad af et rabarberblad

Nedenfor finder du de ting du skal bruge, så du nemt kan pynte din have med dit helt eget fuglebad lavet af afgrøder fra din have.

  • Et par skovlfulde sand
  • En stor balje, et kar eller børnenes sandkasse
  • Et smukt, stort blad
  • 1 pose færdig betonblanding
  • Vand
  • Murerske eller lignende redskab
  • Handsker

FÅ MERE INSPIRATION TIL FLOTTE GØR-DET-SELV PROJEKTER MED ISABELLAS!

Gode råd om blade og beton

Gå efter blade af en vis størrelse og med tydelige tegninger og en flot form. Du kan for eksempel bruge rabarberblade eller blade fra glat burre (Archtium lappa) eller hvid hestehov (Petasites albus). Men du kan i princippet bruge hvilket som helst blad, så længe det er stort nok.

Du kan købe poser med færdigblandet beton (a 25 kg). Den skal blandes op med cirka tre liter vand. Af en pose kan der blive cirka tre fine fuglebade, så måske du laver et til din nabo, mens du alligevel er i gang? Hvis du kun vil lave ét fuglebad, skal du beregne en tredjedel vand og betonblanding.

Vild med rabarber? Få inspiration til 10 fantastiske opskrifter her!

Se hvordan du laver dit helt eget fuglebad i galleriet: