DIY

DIY: Lomme til sengekanten

af Kristina Svejstrup Pedersen 19.12.2022
Sy fine lommer, som kan hænge på sengekanten! Du kan også lave stoffet med lommerne i en kort version og montere den på en træpind eller en bøjle, hvis du hellere vil hænge den op på væggen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du en sengelomme

Info: Sidelommen er et langt stykke, så der bliver 2 lommer på hver side af sengen. Dvs. du skal lave 4 lommer i alt, 2 i hver størrelse. Når du er færdig,lægger du sidelommen under topmadrassen.

Du skal bruge

 • Målebånd
 • Hørstof
 • Symaskine
 • Saks
 • Knappenåle

Sådan gør du - trin for trin

 1. Start med at måle bredden på din seng. Skabelonen her er lavet ud fra en dobbeltseng, der er 180 cm bred – læg 48 til bredden af din seng. Mål et stykke stof ud på 228 (bredden af sengen + 48) x 68 cm + sømrum.
 2. Fold stoffet på midten med vrang-siden op ad, og sy siderne sammen med ligeud-sting. Vend stoffet, så retsiden kommer ud af. Lav et ombuk på cirka 1 cm i begge ender af stoffet. Sy ovenpå retsiden med ligeud-sting for en pæn afslutning.
 3. Lav 2 lommer til hver side: Klip stof ud i målene 24 x 24 cm og 17 x 15 cm. Zigzag kanterne hele vejen rundt på begge lommer.
 4. Lav 2 sider til hver lomme: Fold 2 cm ind på begge sider af den lille lomme, og sy med ligeud-sting på foldernes yderkanter, så tæt på ombukket som muligt. Gør det samme med den store lomme bare med folder på 3,5 cm.
 5. Lav et ombuk på 1 cm i toppen af den lille lomme og et på 2,5 cm i toppen af den store lomme. Sy på retsiden med ligeud-sting for en pæn afslutning.
 6. Sy lommerne fast på stoffet: Placér den store lomme 1,5 cm fra bunden og 1,5 cm fra højre side. Sy lommens bund fast med ligeud-sting fra vrang-siden af lommen – scan QR-koden for at se trin-billeder.
 7. Flip lommen om på retsiden, og sy siderne fast med ligeud-sting. Det kan være en fordel at sy det i hånden. Sy den lille lomme og de 2 lommer magen til i den anden ende af stoffet fast på samme måde.