DIY

DIY: Lomme til sengekanten

af Kristina Svejstrup Pedersen 19.12.2022
Sy fine lommer, som kan hænge på sengekanten! Du kan også lave stoffet med lommerne i en kort version og montere den på en træpind eller en bøjle, hvis du hellere vil hænge den op på væggen.

Sådan laver du en sengelomme

Info: Sidelommen er et langt stykke, så der bliver 2 lommer på hver side af sengen. Dvs. du skal lave 4 lommer i alt, 2 i hver størrelse. Når du er færdig,lægger du sidelommen under topmadrassen.

Du skal bruge

 • Målebånd
 • Hørstof
 • Symaskine
 • Saks
 • Knappenåle

Sådan gør du - trin for trin

 1. Start med at måle bredden på din seng. Skabelonen her er lavet ud fra en dobbeltseng, der er 180 cm bred – læg 48 til bredden af din seng. Mål et stykke stof ud på 228 (bredden af sengen + 48) x 68 cm + sømrum.
 2. Fold stoffet på midten med vrang-siden op ad, og sy siderne sammen med ligeud-sting. Vend stoffet, så retsiden kommer ud af. Lav et ombuk på cirka 1 cm i begge ender af stoffet. Sy ovenpå retsiden med ligeud-sting for en pæn afslutning.
 3. Lav 2 lommer til hver side: Klip stof ud i målene 24 x 24 cm og 17 x 15 cm. Zigzag kanterne hele vejen rundt på begge lommer.
 4. Lav 2 sider til hver lomme: Fold 2 cm ind på begge sider af den lille lomme, og sy med ligeud-sting på foldernes yderkanter, så tæt på ombukket som muligt. Gør det samme med den store lomme bare med folder på 3,5 cm.
 5. Lav et ombuk på 1 cm i toppen af den lille lomme og et på 2,5 cm i toppen af den store lomme. Sy på retsiden med ligeud-sting for en pæn afslutning.
 6. Sy lommerne fast på stoffet: Placér den store lomme 1,5 cm fra bunden og 1,5 cm fra højre side. Sy lommens bund fast med ligeud-sting fra vrang-siden af lommen – scan QR-koden for at se trin-billeder.
 7. Flip lommen om på retsiden, og sy siderne fast med ligeud-sting. Det kan være en fordel at sy det i hånden. Sy den lille lomme og de 2 lommer magen til i den anden ende af stoffet fast på samme måde.