Annonce

DIY: Forvandl de gamle skabe til et kombineret udendørsmøbel

Annonce for Grøn Rytme fra IKEA 31.05.2022
Sarah Grønbjerg har knækket koden – her kombinerer hun nemlig opbevaringsplads og bar i ét og samme udendørsmøbel, til glæde og gavn for hele familien. Møblet er skabt af brugte skabe, der ellers skulle have været smidt ud, så projektet kommer også miljøet til gode.

Det var studietidens begrænsende økonomi, der i første omgang fik Sarah Grønbjergs øjne op for upcycling. Siden er det vel nærmest blevet en livsstil for hende, og på Instagram-profilen @woodeliwood deler hun ud af sine og mandens mange DIY-projekter og bedste idéer til en lidt grønnere hverdag.

– En stor fordel ved upcycling er jo, at man kan få sine møbler lige præcis, som man gerne vil. På den måde passer de altid til vores egne behov. Og så synes jeg, det giver meget mere personlighed til indretningen.

En grøn løsning

For Sarah er miljøet også blevet en klar motivation for de mange DIY-projekter.

– Det er jo ikke så godt for miljøet bare hele tiden at købe og købe. Jeg kan godt lide at vide, at jeg gør noget godt for miljøet ved at bruge de ting, jeg har i forvejen.

Det er også tilfældet ved det kombinerede udendørsmøbel, hun skabte for nylig. IVAR-skabene har nemlig været brugt som tøjopbevaring på sønnens værelse, og brædderne er fra den gamle terrasse.

TIP

Har du ikke selv nogle gamle møbler til overs, er det oplagt at købe møblerne brugt til dit DIY-projekt. Det kan du bl.a. i IKEA Cirkulär. Her finder du produkter, der måske har haft en ejer før, har været udstillingsmodeller eller som har fået en skramme eller to – men som bestemt fortjener en chance til.

På bagsiden af skabene har Sarah monteret et stort pladestykke og malet med sort træbeskyttelse. Træbeskyttelsen fungerer også som tavlemaling.

Udendørsmøbel med indbygget bar

Idéen til møblet opstod, fordi familien havde brug for en opbevaringsløsning til børnenes udendørs legetøj. Derfra opstod idéen til også at lave en afdeling til grilltilbehør, tallerkener og glas – og sidst, men ikke mindst, kan vi jo alle bruge en bar i haven.

Kunne du også bruge sådan et udendørs altmulig-møbel, så får du her Sarahs guide.

Det skal du bruge:

  • 2 IKEA Ivar-skabe, 30 cm dybe
  • 2 terrassebrædder (eller andre brædder) til toppen, 166 cm
  • 4 terrassebrædder (eller andre brædder) til siderne, 94 cm (afhænger af hjulenes størrelse)
  • Pladestykke til bagsiden, B 160 x H 83,5 cm (højden afhænger af hjulenes størrelse)
  • 6 hjul (heraf tre med bremse), Ø 10 cm
  • Sort træbeskyttelse (fungerer også som tavlemaling)

Sådan gør du:

Trin 1: Skru skabene fra hinanden, afmonter alle hængsler og afstivere.

Trin 2: Rengør evt. alle delene med grundrens. Slib alle delene let.

Trin 3: Mal alle delene med træbeskyttelse ad to omgange på hver side. Slib med fint sandpapir mellem lagene.

Trin 4: Saml skabene igen. Skru dem sammen midt på fra hver side.

Trin 5: Vend skabene om, og montér hjulene. Der skal være to i hver side, og to på midten.

Trin 6: Monter terrassebrædderne på toppen og på siderne med skruer – skru dem i inde fra skabet, så der ikke kommer synlige skruer i brædderne.

Trin 7: Monter pladerne bagpå.

I det ene af skabene opbevarer Sarah børnenes legetøj. I det andet skab står grilludstyr, tallerkener og glas pænt linet op.

Kom ind i en grønnere rytme med IKEA

Grøn Rytme er et grønt tiltag fra IKEA, som sammen med danskerne giver inspiration, tips og tricks til en lidt mere bæredygtig hverdag i og omkring hjemmet. På IKEA.dk/grønrytme og @gronrytme på Instagram kan du få inspiration til, hvad du kan gøre af små tiltag for at komme ind i en lidt grønnere rytme.

Inspirationen er fundet hos miljø- og klimabevidste danskere, der på forskellig kreativ vis viser vejen til et lidt grønnere liv. Så har du et grønt fif eller er du nysgerrig på, hvordan du konkret kan nedsætte dit klimaaftryk i hverdagen, så følg Grøn Rytme fra IKEA her.