DIY - smukke lanterner af syltetøjsglas
DIY-projekter

DIY: Lav smukke lanterner af sylteglas

af Lene Christensen 2.11.2018
Fotos: Stine Heilmann
Der er ikke noget bedre end levende lys, når det er vinter og mørkt. Har du ikke et hav af stager og lanterner stående til alle lysene, viser vi her, hvordan du selv kan lave dem af gamle glas fra fx rødbeder og syltetøj.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er ikke noget, der skaber stemning og hygge, som levende lys i efterårs- og vintermørket. Og når du genbruger dine sylteglas og ketchupflasker og kombinerer dem med enkle ting som silkepapir, perler, sølvglimmer og spraymaling, kan du meget nemt og hurtigt lave fine og personlige lanterner til de levende lys. Alle de materialer, du skal bruge til dine lanterner, kan købes i hobbyforretninger.

Se også: Skab magi i haven med lanterner, fakler og lyskæder

Det nemmeste er at lægge glasset med etiketten i en balje med lunkent vand og lidt opvaskemiddel. Lad det ligge i et par minutter. Skrub så etiket og lim af med en svamp. Er der lim tilbage, kan det fjernes med lidt eddike. Mere grøn inspiraition: Sådan beskytter du havens nyttedyr mod kulden

4 smukke lanterner du kan lave med syltetøjsglas

I galleriet nedenfor viser vi, hvor nemt du genbruge din tomme emballage og lave de fineste, bæredygtige vinterlanterner: