DIY & kreative ideer

Fra plastikspand til rustik potte

af Pia Buusmann 11.08.2015
Foto: Jes Buusmann
Store potter er dyre, men faktisk kan du lave dem selv for en billig penge. Vi har lavet en stor, flot potte af en gammel plastikspand og nogle birkegrene fra skoven. Få vores nemme trin for trin-guide her!

Det er slet ikke til at se, at den smukke naturlige plantepotte startede med at være en ganske almindelig plastikspand. Se med her, hvor vi viser dig forvandlingen i 6 nemme trin!

Læs også: Fra zinkbalje til krydderurtebed

Fra plastikspand til rustik potte

Det skal du bruge til en naturlig potte:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

FÅ FLERE GØR DET SELV-IDÉER HER!

Sådan laver du en naturlig potte:

  1. Vend spanden med bunden opad, og bor ca. 8 huller rundtomkring i bunden for at lave dræn. Med næbet klipper du birkegrenene i en længde, der er ca. 5 cm højere end spandens kant. Klip mange på en gang.
  2. Fold et langt stykke hegnstråd på midten, så det bliver dobbelt. Læg en birkepind ind i hegnstråden der, hvor du har foldet den, ca. 7 cm nede på pinden. Vikl hegnstråden om birkepinden. Sno med tangen hegnstråden så stramt, du kan, om birkepinden. Læg så en ny pind ind i hegnstråden, og sno den igen med tangen. Når du har gjort dette med ca. 4 pinde, vikler du på samme måde forneden på pindene. Når hegnstråden slipper op, tager du et nyt stykke og fortsætter på samme måde. Når de sammenbundne pinde har fået en vis længde, måler du rundt om spanden, hvor mange pinde du mangler, for at birkesvøbet kan nå hele vejen rundt. Lad et par ståltrådsender være tilbage, når stykket er langt nok.
  3. Tag et langt stykke rå snor, og læg det dobbelt. Læg den første birkepind ind imellem snorene, sno dem om hinanden, og stram godt til. Læg en ny pind ind i snoren, før snoren ind under en ny pind, og fold den rundt om pinden. Husk at stramme godt til, hver gang du snor. Dæk ståltråden, så godt du kan, hver gang du vikler. Når du når til enden af birkesvøbet, lader du et par pæne stykker snor være tilbage. Gentag med ny snor på modsatte side.
  4. Læg birkesvøbet rundt om spanden.
  5. Nu samler du birkesvøbet. Sno først enderne på ståltråden om hinanden, stram godt til, og klip overskydende ståltråd af. Bind så snorene sammen i stramme knuder, og klip overskydende snor af.
  6. Stik små totter mos ind mellem de små mellemrum mellem birkepindene hele vejen rundt. Kom jord i spanden, og plant en petunia eller anden blomst i spanden. Husk at vande planten.

Læs også: Lav dine egne citrusplanter

I galleriet nedenfor kan du se de 6 nemme trin: