Flet et bølget julehjerte

Inden du går i gang med at flette julehjerter med figurer, er det en god idé at øve sig på et stykke bagepapir først. Det kræver nemlig lidt øvelse at flette julehjerter med mange strimler. Det er godt at bruge papir, der ikke er for kraftigt, da det kan være svært at flette specielt de nederste strimler uden at krølle dem for meget, hvis papiret er tykt.
 

BØLGET JULEHJERTE MED AVANCERET MØNSTER

Det skal du bruge til julehjerter:

• 1 stykke bagepapir
• Saks
• To forskellige slags glanspapir i forskellig kvalitet eller forskellige farver
• Blyant eller tynd tusch
• Bølgesaks
• Pincet
• Lim

Du kan også flette et smukt julehjerte med små hjerter i. Få vejledningen her

 

Sådan fletter du julehjerter:
Brug skabelon 3, som du finder her, og og følg fremgangsmåden som vist nedenfor - dog skal du klippe hjertebuen ud med en bølgesaks.

Lav også dine egne stjerner til træet - læs her, hvordan.

Da strimlerne er meget fine, skal du forberede dig på at flette en del af julehjertet med hjælp fra pincetten. Med bølgesaksen klipper du en strimmel glanspapir på cirka 22 x 3 cm og limer den på som hank inden i det flettede julehjerte.

1. Overfør skabelon 7 til bagepapiret og klip den ud du kan downloade skabelonen hér. Fold de to stykker papir, som du vil flette dit julehjerte af, så de ligger dobbelt med den farvede side indad.

2. Tegn din papirsskabelon op på bagsiden af papiret. På den måde undgår du, at man kan se blyantsmarkeringerne på dit julehjerte, når du vender papiret.

3. Klip de to dele ud, og klip flettemarkeringerne op. Klip dem cirka to mm længere end stregen på tværs, så du kan få fletværket til at passe. Vend papiret om, så den farvede side vender udad.

4. Flet de to dele af julehjertet sammen ved at stikke strimlerne ind i og uden om hinanden, forskudt fra række til række. Flet en række færdig ad gangen.