Opskrift på hjemmelavet julepynt
Højtider & mærkedage

Hjemmelavet julepynt: Flot diamant-origami

af Inge Skovdahl / Skovdahl.dk 1.10.2021
Med hjemmelavet julepynt kan du gøre dit hjem smukt og personligt til jul. Her får du en guide til at folde en flot hjemmelavet diamant-origami.

En diamant-origami er hjemmelavet julepynt på den moderne måde. Helt enkel og meget smuk uanset om du hænger den på juletræet, på en hasselgren eller bruger den som en del af en smuk juledekoration.

Ved at følge vores trin for trin-guide kan du nemt lave din egen smukke julepynts-origami.

HJEMMELAVET JULEPYNT: OPSKRIFT PÅ FLOT DIAMANT-ORIGAMI

Det skal du bruge:

  • Saks
  • A4-papir i den ønskede farve
  • Lineal
  • Limpistol
  • Bånd

Sådan laver du en jule-diamant: 

Trin 1:

Klip 2 ottekanter af papir. Fold den ene på midten, og fold den ud igen. Gentag den modsatte vej og derefter diagonalt 2 gange. Gentag med den anden ottekant.

Trin 2:

Fold den ene figur på midten, og fold den ud igen. Gentag den modsatte vej og derefter diagonalt 2 gange, så du får foldede linjer hele vejen rundt. Gentag med den anden figur.

Trin 3:

Fold figuren på midten, fold hjørnet ind mod midten. Åbn figuren igen, og gentag dette hele vejen rundt. Gentag med den anden figur. Når du har foldet begge figurer, skal de se således ud:

Trin 4:

Kom lim på kanterne. Inden du lukker origamien, skal du klippe et lille hul i toppen af den ene figur og trække et bånd igennem med en knude forneden. Lim diamantorigamien helt sammen, og hæng den op.