Højtider & mærkedage

Julebolig med nostalgi og sjæl

af Jytte Boch 1.10.2014
På en skøn, gammel gård mellem Herning og Holstebro har Karin Andersen indrettet hjemmet og gårdbutikken ’Smukt & Brugt’.

Karin Andersen har gårdbutikken Smukt & Brugt’ med brugskunst og vintage i nostalgisk countrystil. Hun sætter selv brugte møbler i stand med god hjælp til det grove fra sin mand, Bjarne. Når hun skal finde gamle ting til hjemmet og butikken tager hun en køretur rundt på egnen sammen med søsteren eller en af veninderne. De fleste tager godt imod hende, og lader hende kigge i lader og på lofter. På den måde har hun mødt mange forskellige mennesker og hørt deres livshistorier.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Blomsterdekoratørens julebolig

Julen starter i august

Karin elsker julen, og for hende starter den allerede i august, hvor hun bestiller de første varer hjem. I september begynder hun så småt at pynte op med kogler og gran i butikken, der breder sig over stalden, laden, de 3 skønne retro-skurvogne på gårdspladsen og på stuehusets 1. sal. Og Karin er hele tiden i gang med at flytte rundt og lave nye opstillinger, både i hjemmet og butikken, så der er altid noget nyt at se på.

I oktober begynder juletingene at komme ind i butikken, og i november rykker julen ind i det private hjem. Karin holder mest af diskrete hvide og creme nuancer, blandet med sølv og pynt fra naturen med masser af gran, kogler og grene fra haven.

Se også: Smuk og miljøvenlig gaveindpakning

Ris a la mande på terrassen

Lillejuleaften er helliget familien, hvor Karin og og hendes mand Bjarne pynter juletræet sammen med sønnen, Daniel. Juleaften holder de oftest i hjemmet, men de kan godt lide, at der sker lidt forandringer. Sidste år spiste de ris a la manden på terrassen ved brændeovnen, hvor de sad indpakket i tæpper i de træmøbler, som Bjarne havde lavet til Karin i julegave. Men en fast tradition juleaften er kirken.

Se de fine billeder fra juleboligen i galleriet neden for.