Højtider & mærkedage

Julen står for døren

af Anita Lindberg & Havefruen samt Susie Helsing Nielsen, buksbom er fra Kbh Én Gros Grønttorvet, Valby, alt regi fra Bo Grønt i Valby 9.12.2008
Foto: Philippe Kress
Lur de nemme og kreative ideer af når du skal pynte trappen, hoveddøren eller din yndlingsplet på terrassen. Og giv en varm velkomst allerede ved havelågen

Lad det myldre ved døren
Pynt op foran indgangspartiet med et blandet udvalg af opstammede og fintklippede stedsegrønne buske og træer i forskellige højder. Her har vi plantet runde og opstammede buksbom i lerkrukker og parasolgran i store kurve. Suppler med store udendørslys, lanterner og små krukker med hyacinter. Det spreder hygge og lys på de mørke vinterdage. Lad blot nogle af de visne blade ligge for at illudere skovbund.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fyld dine fletkurve
Den langnålede parasolgran er helt speciel og særlig velegnet i små haver. Selvom den kan blive over 6 m i højden, har den så langsom en vækst, at den kan stå og være pæn i den lille have i mange år uden at være til gene. Har du planer om at plante den i en krukke, så prøv dværgudgaven 'Grüne Kugel', da den kun bliver 1-2 m høj. Her har parasolgranen fået selskab af hyacinter.

Rene sko med duft af gran
Dørmåtten er dekoreret med små grangrene. Her er brugt rødgran, men alle typer gran er brugbare. Læg kortklippede grangrene fladt og tæt, og skift dem ud med friske grene, når de gamle er blevet kedelige og slidte. Sæt store bloklys eller lanterner ved døren som en varm og lysende velkomst.

Fra overskudstræ til råt og raffineret udebord
En stor, rå træstub blev tilovers, da havens træer blev fældet, og den er nu forvandlet til et lille afsætningsbord. Som en ekstra finish har vi fået en glarmester til at skære en glasplade til, der skåner den lyse overflade og åretegningen.

Pynt op med krukker, spande og kander
En smal trappe kan gøres hyggelig ved at stille planter på trin, gelænder og murværk. Luftige hvide grene og mange lys liver gevaldigt op om aftenen. Sæt to store rødlerspotter ved siden af hinanden med de buttede buksbombuske i. Giv hver krukke sit eget udtryk ved hjælp af stickers med prikker eller julestjernemotiv eller noget helt tredje.. Læs, hvordan du laver dine egne stickers, på modsatte side.

Gør en dyd ud af den enkle zinkspand
En ganske almindelig zinkspand kan trylles om til en personlig dekorativ spand ved hjælp af stickers, du selv klipper ud og klæber på. Her store snefnug og en stor julestjerne i klæbefolie. Sæt matchende hvide grene i. Du kan enten købe grenene færdige hos blomsterhandleren eller selv spraymale mørke grene hvide.