Højtider & mærkedage

Pynt op i vinduerne

af Annette Riis-Castensen 14.11.2020
Foto: Karna Maffait.
Skab hyggelig julestemning i vindueskarmene ved at pynte dem med grankranse, pynt og levende lys. Lad dig inspirere af vores mange nemme idéer og opstillinger, og brug, hvad du har i haven, skabene og i julekassen.

JULEVINDUE I SNELANDSKAB

Drømmer du om en snehvid og pyntet vindueskarm, men er ikke vild med vat og nisselandskab, er der heldigvis andre måder at skabe vinterstemning på.

Vi har sat fine blondeservietter fast på vinduet med limspray (du kan også nøjes med at bruge en lille klat elefantsnot) og hængt en stor foldet papirstjerne, som egentlig er en lampe, op i loftet.
Foran karmen står et gammelt, slidt og hvidt konsolbord, så vi i anledning af julen kan drikke te i de pyntede omgivelser.
På bordet står opbevaringsglas, glasopsats og glasklokke. Vi har fyldt dem med hvid skumslik, marengs og marcipansnebolde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Som kontrast til alt det hvide har vi bundet en grøn adventskrans og valgt stel i støvede grønne toner - japansk tekande, turkis æske, kagetallerken, og matchende tekop.

STUEVINDUE I NATURLIGE RAMMER

Holder du af den helt naturlige stil, så gå en tur i skoven eller haven, og saml materialer ind til dekorationer.

Vi har piftet en færdigkøbt barkkrans op med fyrregrene og hængt den i vinduet. Nedenunder står to rå naturkranse og fletlanterner til bloklys.
Den store glasvase er halvt fyldt op med kogler og har fået selskab af to store lærkegrene med kogler. Vil du have en smule glimt i vindueskarmen, kan du pynte grenene med et par sølvkugler, som klæder den brune farve godt uden at dominere.
Vi har fyldt et træfad med nelliker, kardemommekapsler og kanelstænger samt kogler, grankviste og lidt udvalgt pynt.
Desuden ligger der nogle limefrugter med riller og skiver af en appelsin, som vi har tørret i ovnen ved 100° i et par timer for at opnå et rustikt look.

ROMANTISKE KØKKENREGIONER

”Moder er i køkkenet, nu skal hun traktere.”
Ja, man tilbringer meget tid i køkkenet ved juletid, så hvorfor ikke gøre køkkenvinduet ekstra hyggeligt?

Vi har givet vores et romantisk look ved at pynte op med lyserøde hyacinter, gamle hjerteformede kageforme af metal og masser af små fyrfadsstager.
Den fine ranke er lavet af friske eukalyptusgrene, som vi har snoet omkring et tyndt stykke ståltråd. Enderne er hæftet fast til hver vindueshasp.
På ranken hænger lyseholdere, julepynt og julekort. Ranken hænger lavt, men kan selvfølgelig hænges højere ved at sætte enderne fast i to kroge i vindueskarmen, hvis dit udsyn bliver generet.

JUL PÅ DEN ANDEN SIDE

Husk også at pynte op uden for vinduet, så du har noget kønt at kigge på.

Vi har stillet et konsolbord af jern uden for køkkenvinduet og pyntet det med zink-lanterner og gamle sylteglas.
Bagest står en koglekrans og en potte med et lille grantræ i.
Teksten på ruden er skrevet med en hvid tuschpen til glas.