Annonce
Højtider & mærkedage

Saftig julekage

AF: af Mette Jantzen
20.11.2008
Foto: Jes Buusmann
Med inspiration fra den engelske plumcake, som det tager flere dage at lave, er her en lækker dansk version. Pynt den, og glæd værtinden med den indbydende kage.

1 KAGE:

Skal og saft fra 2 usprøjtede appelsiner
1 dl cocktailbær
½ dl syltet appelsin- eller pomeransskal
2 dl hele hasselnødder
2 dl rosiner
½ dl tørrede tranebær
75 g blødt smør
2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
5 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
3 spsk. perlesukker

PYNT:
Evt. kandiserede frugter og bær (fås hos Specialkøbmanden)

Riv appelsinskallen fint, og pres appelsinerne. Spæd evt. op med vand, du skal ende med 2 dl saft i alt. Hak cocktailbær, syltet appelsinskal og hasselnødder groft. Kom appelsinsaft og -skal i en skål, og bland cocktailbær, syltet appelsinskal, hasselnødder, rosiner og tranebær i. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst i en skål.

Pisk ægget i. Bland mel, bagepulver og kanel i en anden skål, og rør det i dejen. Rør frugtblandingen i. Kom dejen i en smurt springform på 22-24 cm. Drys med perlesukker. Bag kagen ved 175° i 55-60 minutter. Køl af. Pynt evt. kagen med kandiserede frugter og bær.
TIP: Kagen kan serveres med flødeskum rørt med kanel.

Annonce

Brug den som værtindegave
Køb en sød tallerken i en genbrugsforretning, eller måske har du en sød tallerken i gemmerne. Læg kagen på tallerkenen sammen med de syltede frugter, bind en stor sløjfe om kagen, og læg en lille grøn kvist ved. Her har vi brugt kristtjørn.

Annonce
Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce