Højtider & mærkedage

Saftig julekage

af Mette Jantzen 20.11.2008
Foto: Jes Buusmann
Med inspiration fra den engelske plumcake, som det tager flere dage at lave, er her en lækker dansk version. Pynt den, og glæd værtinden med den indbydende kage.

1 KAGE:

Skal og saft fra 2 usprøjtede appelsiner
1 dl cocktailbær
½ dl syltet appelsin- eller pomeransskal
2 dl hele hasselnødder
2 dl rosiner
½ dl tørrede tranebær
75 g blødt smør
2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
5 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
3 spsk. perlesukker

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

PYNT:
Evt. kandiserede frugter og bær (fås hos Specialkøbmanden)

Riv appelsinskallen fint, og pres appelsinerne. Spæd evt. op med vand, du skal ende med 2 dl saft i alt. Hak cocktailbær, syltet appelsinskal og hasselnødder groft. Kom appelsinsaft og -skal i en skål, og bland cocktailbær, syltet appelsinskal, hasselnødder, rosiner og tranebær i. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst i en skål.

Pisk ægget i. Bland mel, bagepulver og kanel i en anden skål, og rør det i dejen. Rør frugtblandingen i. Kom dejen i en smurt springform på 22-24 cm. Drys med perlesukker. Bag kagen ved 175° i 55-60 minutter. Køl af. Pynt evt. kagen med kandiserede frugter og bær.
TIP: Kagen kan serveres med flødeskum rørt med kanel.

Brug den som værtindegave
Køb en sød tallerken i en genbrugsforretning, eller måske har du en sød tallerken i gemmerne. Læg kagen på tallerkenen sammen med de syltede frugter, bind en stor sløjfe om kagen, og læg en lille grøn kvist ved. Her har vi brugt kristtjørn.