Hæklede grydelapper
Strik & hækling

Hæklede grydelapper i vaffelmønster

af Susanne Gustafsson. 2.01.2022
Foto: Maria P.
Find hæklenålen frem og lav dine egne søde og bæredygtige grydelapper i det fineste vaflede mønster. Vi viser dig, hvordan du gør her!

Der er bare noget skønt og beroligende over gør det selv-sysler. Disse grydelapper er hæklet af tykt bomuldsgarn, og det vaflede mønster i reliefstangmasker gør dem ekstra tykke og effektive. En lædersnor som strop passer perfekt, så du kan hænge dem op. Du kan tage den ud inden vask, men den tåler en del.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP: Hvis du vil bruge garn, der belaster miljø og sundhed så lidt som muligt, er Oeko Tex-certificeret garn et godt valg! Det er nemlig testet for sundhedsskadelige kemikalier.

Sådan hækler du grydelapper

Det skal du bruge

  • 2 nøgler af 50 g Drops Paris Oeko-Tex-certificeret bomuld fra Garnstudio
  • Hæklenål nr. 5
  • Ca. 55 cm lædersnor

Hæklefasthed

18 m i vaffelmønster = 10 cm. Hæklefastheden skal passe for at få det rigtige resultat og få garnmængden til at passe, så måske skal du bruge en tyndere eller tykkere hæklenål.

Sådan gør du

  1. Hækl 33 lm + 2 lm til at vende med.
  2. Vend, og hækl 1 rk stm, idet der stikkes ned i 3. lm fra nålen (de første 2 lm = 1. stm). Der er nu 34 stm på rk.
  3. Vend, og hækl vaffelmønster således: 1. mønster-rk: 2 lm (= 1. stm), 1 stm i næste stm, * hækl 1 stm ned om stm-stolpen fra forrige række på de 2 næste stm, 1 stm i hver af de næste 2 stm *, gentag fra * til * rk ud.
  4. 2. mønster-rk: 2 lm (= 1. stm), 1 stm ned om stm-stolpen fra forrige række, * 1 stm i hver af de næste 2 stm, 1 stm ned om stm-stolpen fra forrige række på de 2 næste stm *, gentag fra * til * rk ud.
  5. 1. og 2. mønster-rk danner vaffelmønster og gentages, til grydelappen er kvadratisk, eller du har brugt garnet op.
  6. Klip lædersnoren midt over, træk den igennem grydelapperne, og bind knude.