Sådan rengør du din mikroovn i et snuptag

Sådan rengør du din mikroovn i et snuptag

Din mikroovn kan blive lige så snavset indeni som din ovn, men heldigvis er den meget lettere at gøre ren. Læs her, hvordan du lynhurtigt kan slippe af med snavs og madrester.

Tirsdag, 24. oktober 2017 - 13:37 - af Karoline Rysgaard Olesen. Foto: Karna Maffait.

En mikroovn kan blive snavset på nul komma fem, og nøj, hvor er det uoverskueligt at skulle gøre den ren igen. Men den følelse er der ingen grund til at have – faktisk kan du gøre din mikroovn ren lige så hurtigt, som det tager for den at blive beskidt; nogle få minutter med varme på, og så er den der. For ligesom du kan redde gårsdagens madrester med nogle minutter i mikroovnen, så kan du også redde selve mikroovnen ved bare at skrue op for varmen.

Se her: Godt nok er en mikroovn lettest at rengøre, men ovnen er faktisk også til at have med at gøre - se her hvordan

Den mest effektive måde at rengøre sin mikroovn på er nemlig ved at damprense den. Helt enkelt, så skal du skabe damp vha. vand, der koges op, og som så løsner de madrester, der nu måtte være. Dette kan gøres på flere måder, og de er alle superenkle – hurra for det! Vi giver dig her tre forskellige måder at damprense din mikroovn på. 

Se også: Sådan fjerner du lugten fra vaskemaskinen

3 måder at damprense din mikroovn på:

  • Damprens med citron. Dette er helt klart den mest velduftende variant af damprens, og den sikrer dig en skinnende ren og velduftende mikroovn. Alt, du skal gøre, er, at halvere en citron og komme den ene halvdel i en skål, der er halvt fyldt med vand (husk at tjekke, om skålen kan tåle at komme i mikroovnen). Sæt skålen i mikroovnen ved høj varme i 3-5 minutter, eller indtil vandet koger, og vinduet dugger til. Lad herefter skålen stå i mikroovnen i 5-10 minutter, så dampen kan nå at løsne madresterne – mikroovnen skal fortsat være lukket. Nu skal du bare tørre af med en klud eller et viskestykke, og voilá, så har du en ren mikroovn!
  • Damprens med en klud. Helt enkelt – her skal du hverken bruge skål eller citron. Gør en klud våd, og læg den i mikroovnen i 3-5 minutter ved høj varme. Lad herefter kluden ligge i 5-10 minutter, og brug den så til at tørre madresterne af med – dampen fra kluden skulle gerne sikre, at det går let som en leg.
  • Damprens med køkkenrulle. Dette er det samme princip som med kluden – gennemvæd et foldet stykke køkkenrulle med vand, og kom det i mikroovnen. Køkkenrullen skal dog kun have ca. 1. minut, før der produceres damp, og du skal slukke for mikroovnen. Lad køkkenrullen ligge i 5-10 minutter i den lukkede mikroovn, og tør herefter mikroovnen af med den våde køkkenrulle.  

Prøv også: Stegt flæsk med kold persillecreme

Læs også: