Vinter: Forkæl fuglene med hjemmelavet fuglefoder

Når frosten bider, er det tid til at tænke på fuglene. Fuglefrø i en skål er fint, men vil du gøre lidt ekstra, så brug en hyggelig eftermiddag på at lave hjemmelavet fuglefoder til vores små udendørs venner.

Fredag d. 24. januar 2014 - af Anita Lindberg og Colourbox

Kulden har for alvor meldt sin ankomst, så nu skal vi huske at forkæle vores fuglevenner lidt ekstra. Her får du en opskrift på hjemmelavet fuglefoder.

Det skal du bruge til at lave hjemmelavet fuglefoder:
Køb en pose vildtfugleblanding, og bland evt. selv lidt ekstra ting i, hvis du synes. Gammelt brød, rosiner, svesker, tranebær og andre tørrede frugter, kiks, småkager, nødder af alle slags, gamle kager og lignende falder i fuglenes smag. Du skal have ca. et kg frøblanding i alt.

hjemmelavet fuglefoder

Sådan laver du fuglefoder:
Varm 500 g fedtstof, fx dyrefedt, palmin eller kokosolie, i en gryde, til det er smeltet. Bland din frøblanding i. Alle korn skal have fedtstof på sig, så det klæber sammen, når det nedkøles. Hæld din blanding i alle slags forme, og lad dem køle af, fx i køleskab eller udenfor. Vi har brugt stjerneforme, hjertekageforme og rødlerspotter.

Træk forsigtigt en grov snor igennem Hjertet, og hæng det op, så er der serveret lækker hjemmelavet fuglefoder!

Læs også:Kend dine fugle i haven

Tip! Fuglene kan også lide æbler! Et træfad med fine fuglemadsstjerner og et gammelt gevir, hvor røde æbler er blevet spiddet, ser smukt ud. Placer det tæt på dit vindue, og nyd synet af de mange fuglearter, der kommer på besøg!
fuglefoder

Læs mere om:

Læs også:

Idéer til fuglemad

I den kolde tid er det vigtigt at huske fuglene - forkæl de små fugle med hjemmelavet fuglefoder.