Besøg Wisley Garden

Vi var på havetur i september måned i 2010, og vejret var bestemt med os. Vi skulle se på smukke engelske haver. Efter nøje planlægning hjemmefra tog vi afsted mod en af Englands store flotte haver, Wisley Garden.
 
 
Fra den store parkeringsplads gik vi op mod huset og betalte, og vi kom derefter ind i haven. Wisley Garden er fyldt med smukke blomster, og fx var der et væld af blomster plantet langs siderne af bassinet. Heriblandt Rørblomst i meget specielle farver.
 
Fra bassinet Canal går man direkte videre mod Loggia, som er en buegang båret af søjler eller piller. Et flot syn, som dog ikke fik mit kameras bevågenhed. Langs den flotte sti gennem haven var der mange forskellige grupper af planter.
 
 
På vores tur gennem haven dukkede der hele tiden små overraskelser op. Pludselig befandt vi os foran en bagdør til en fin og meget engelsk køkkenhave. Vi har nu endelig selv fået en køkkenhave med købet af huset i Hjortesprings fredede områder. Tidligere måtte vi nøjes med den, vi havde i vores daværende svenske sommerhus. Men vores køkkenhave kan slet ikke hamle op med en engelsk køkkenhave som denne.
 
På turen til Wisley Garden havde vi fået stor lyst til at dyrke vores køkkenhave med inspiration fra den engelske have. Vi var nemlig på udkig efter en ny og større køkkenhave.
 
 
Fra køkkenhaverne spadserede vi gennem små lunde med bunddækkende planter i tusindevis. Langsomt dukkede det enorme glashus frem, hvor alverdens vækster groede. I de store bede rundt omkring i haven stod de smukkeste høstanemoner.
 
Fra staudebedene rundt om det store glashus gik vi op gennem området med frugttræer og -buske. Alt var modent, og jeg smagte på lidt af hvert. Jeg smagte både hindbær, æbler og naturligvis vindruer.
 
Vi brugte næsten seks timer i Wisley Garden, men man kunne helt sikkert bruge meget mere tid i den flotte engelske have. Derfor vil jeg anbefale, at du afsætter mange timer til at gå rundt i haven, hvis du overvejer en rejse til Sydengland.
 

I galleriet nedenfor kan du se billeder fra vores tur til Wisley Garden.