De irriterende, men hyggelige rådyr

Jeg var lige kommet mig over, at rådyrene havde spist omkring 400 af mine helt nye tulipaner af sorten ‘Queen of Night’, som jeg lagde i jorden i efteråret. De nipper ikke kun til tulipanerne, men fisker også løgene op ad jorden og spiser dem, så tulipanerne får meget ringe vilkår for at overleve. Og så havde jeg næsten glemt, at råbukken havde gnubbet geviret mod mine fine nye hjemmepodede æbletræer, for den sved bestemt også.
 
 
 
Men til gengæld kunne jeg prale af, at rådyrene havde holdt sig fra jordbærplanterne i år. Altså lige indtil i går! For nu er alle de fine grønne blade, som netop er spiret frem, spist rub og stub. Der er simpelthen ingen blade tilbage, så planterne er blevet bittesmå. Det giver helt én lyst til at give op, men det nytter jo ikke noget.
 
 
Derfor smed jeg en stor omgang fiberdug over jordbærrækkerne, og her til morgen kunne jeg se, at hele flokken af rådyr igen havde været forbi over natten. Men heldigvis uden at kunne spise mine jordbærplanter, så denne gang vandt jeg.
 
Jeg har desuden opstillet et lille fugleskræmsel til at hjælpe mig i kampen mod de irriterende, men alligevel ret hyggelige rådyr i Hjortespring.