Guide: 7 af havens giftige planter
Blomster & Planter

Guide: 7 giftige haveplanter

af Dorte Kristensen 22.05.2020
Foto: Jytte Boch Andersen, Frank Kirkegaard, Malin Björkholm og Colourbox.
Nogle af havens smukke prydplanter kan have en mindre skøn skyggeside; nemlig at de er giftige for mennesker. Læs med, og lær 7 af havens giftige planter at kende.

Planterne i vores haver kan ­– udover at være en fryd for øjet – have forskellig effekt på os mennesker, hvis vi indtager dem. Mens nogle planter kan have en helende effekt på fx sår, kan andre planter være direkte giftige for os.

Guide: Giftige planter i haven

En del af de planter vi har i haverne i Danmark, er i større eller mindre grad giftige, og derfor er det et næsten urealistisk mål at anlægge en have udelukkende med giftfrie planter. I stedet kan vi lære at omgås de planter, vi finder i haverne og naturen generelt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En god huskeregel er, at du forholder dig over for planter på samme måde som over for svampe. Hvis du ikke ved, om den enkelte svamp eller plante er giftig, skal du ikke spise den – med mindre du først grundigt undersøger, om der er tale om en spiselig svamp eller plante.

Se også: 5 planter, der forbedrer indeklimaet i boligen

I galleriet har vi samlet 7 haveplanter, som er giftige for mennesker. Så tag et kig og bliv klogere på planterne i din have.

TIP: Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du eller andre kan være blevet forgiftet, kan du kontakte Giftlinjen døgnet rundt på 82 12 12 12.

Læs også: 12 smukke og spiselige planter til altanen

Se de 7 giftige haveplanter i galleriet:

Kilde: Giftlinjen

Lad dig inspirere af vores: 12 nemme tips til en bæredygtig have