Pasning og pleje af Clematis Montana 'Sir Eric Savill'

Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’ får letduftende blomster. Derfor kan du med fordel plante den op ad en væg eller en anden stor flade centralt i din have og lade den brede sig, så den søde blomsterduft kan fylde uderummet hele foråret. 

 
 

Plantefakta: Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’

  • Højde: 250-300 cm
  • Blomsterfarve: Pink
  • Blomstring: April til maj
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 100 cm
  • Giftig: Ja
 

Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’ får de fleste steder de bedste anbefalinger med på vejen, og det skyldes, at planten i foråret sætter et væld af store og smukke blomster. Og selvom den normalt kun blomstrer fra april til maj, kan du faktisk være så heldig, at den fortsætter med at blomstre helt ind i sensommeren, hvis vejret arter sig.

Planten vokser meget kraftigt, når den først får fat. Så har du en bar plet et sted i haven, som du godt kunne tænke dig at dække til forholdsvis hurtigt, skal du vælge denne klematis. Og så pynter den i høj grad også med sine mange blomster. Blomsterne falmer i løbet af blomstringen, hvor de, når de springer ud, har en meget kraftig pink nuance, bliver de i løbet af blomstringen lysere.

 
 

Husk at overveje både farve, volumen og blomstringsperiode, når du skal plante forskellige klematisser ved siden af hinanden. Du kan vælge at plante klematisser med samme blomstringsperiode, så du kan nyde det overvældende blomsterflor på samme tidspunkt. Men du kan også vælge klematisser med forskudt blomstringsperiode, så du kan nyde de smukke blomster hele sommeren. Det kommer meget an på, hvad man er mest til.

 

Sådan beskærer du Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’

Clematis Montana 'Sir Eric Savill' tilhører beskæringsgruppe 1, da den blomstrer tidligt. Derfor er det ikke nødvendigt at beskære den, men hvis planten har vokset sig for stor til dit bed eller er blevet for ranglet at se på, kan du klippe den ned til 1-2 meter over jorden lige efter blomstring. Hvis du gør det, får du en plante, som ser sundere og mere kraftig ud næste sommer.