Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’ er en flerårig klematis.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Clematis Montana 'Sir Eric Savill'

Tekst og 16.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’ er en flerårig klematis, der får smukke pink blomster. Planten vokser hurtigt, og efter nogle få år kan den blive op til 3 meter høj. Læs mere om klematissen her.

Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’ får letduftende blomster. Derfor kan du med fordel plante den op ad en væg eller en anden stor flade centralt i din have og lade den brede sig, så den søde blomsterduft kan fylde uderummet hele foråret.

Læs også: Clematis Montana, Almindelig bjergskovranke

Plantefakta: Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’

  • Højde: 250-300 cm
  • Blomsterfarve: Pink
  • Blomstring: April til maj
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 100 cm
  • Giftig: Ja
Læs også: Klematis til hele haven

Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’ får de fleste steder de bedste anbefalinger med på vejen, og det skyldes, at planten i foråret sætter et væld af store og smukke blomster. Og selvom den normalt kun blomstrer fra april til maj, kan du faktisk være så heldig, at den fortsætter med at blomstre helt ind i sensommeren, hvis vejret arter sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Planten vokser meget kraftigt, når den først får fat. Så har du en bar plet et sted i haven, som du godt kunne tænke dig at dække til forholdsvis hurtigt, skal du vælge denne klematis. Og så pynter den i høj grad også med sine mange blomster. Blomsterne falmer i løbet af blomstringen, hvor de, når de springer ud, har en meget kraftig pink nuance, bliver de i løbet af blomstringen lysere.

Husk at overveje både farve, volumen og blomstringsperiode, når du skal plante forskellige klematisser ved siden af hinanden. Du kan vælge at plante klematisser med samme blomstringsperiode, så du kan nyde det overvældende blomsterflor på samme tidspunkt. Men du kan også vælge klematisser med forskudt blomstringsperiode, så du kan nyde de smukke blomster hele sommeren. Det kommer meget an på, hvad man er mest til.

Læs også: Formering af klematis

Sådan beskærer du Clematis Montana ‘Sir Eric Savill’

Clematis Montana 'Sir Eric Savill' tilhører beskæringsgruppe 1, da den blomstrer tidligt. Derfor er det ikke nødvendigt at beskære den, men hvis planten har vokset sig for stor til dit bed eller er blevet for ranglet at se på, kan du klippe den ned til 1-2 meter over jorden lige efter blomstring. Hvis du gør det, får du en plante, som ser sundere og mere kraftig ud næste sommer.

Læs vores guide til pasning og plantning af klematis her.