Forårsblomster i sensommeren
Blomster & Planter

Så dine forårsblomster i sensommeren

Line Hvid 10.09.2014
Foto: Philippe Kress.
Hvis du sår dine forårsblomster nu, vil en smuk have pible frem næste forår. Vi guider dig til, hvilke forårsblomster du kan så allerede i sensommeren.

Hvis du går og er lidt trist over, at havesæsonen slutter i september, så glæd dig bare i stedet - der er stadig masser, du kan foretage dig i haven!

Det er nemlig nu, du skal beslutte dig for, hvilke forårsblomster du vil så. Så kan du gå og glæde dig til dit smukke bed, der begynder at spire og lyse op allerede i det tidlige forår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan får du smukke forårsblomster

Ærteblomster og bonderoser er nogle af de forårsblomster, du kan så i sensommeren. Disse frø har nemlig brug for at blive udsat for kulde, for at de kan vokse op.

Det er bedst af så dem i potter med såjord blandet med sand. Så dækker du frøene til med et lag af blandingen af jord og sand. Laget skal være lige så tykt som frøene selv, og så skal du stille potten udendørs. Det er vigtigt, at såjorden ikke tørrer ud, men den må heller ikke blive for våd.

Dyrk: Forårsblomster.

6 forårsblomster, du kan så i september:

Se billeder af blomsterne i galleriet forneden.

Plant blomsterløg i plænen

Vil du have en smuk forårsblomstereng, så plant løg i din græsplæne. Her er det især de smukke forårsblomster scilla, porcelænshyacint, krokus og vintergæk, som fungerer godt. Anemoner kan også trives i nogle plæner.

Strø gerne blomsterløgene tilfældigt, da det ser flottest ud. Når du lægger løgene i jorden, så løfter du græsset op med en planteske, strør lidt grus i hullet og placerer løget med spidsen opad. Dæk det derefter til med et lag jord, der er dobbelt så tykt som løget er højt.

Mere inspiration til efterårshaven? Få et smugkig i det nye Alt om haven her!

Saml selv blomsterfrøene

Har du haft succes med nogle blomster her sommeren over? Så kan du faktisk selv høste frøene fra dine forårsblomster. Morgenfruers frø er fx nemme at høste, tørre og så næste forår. Det er vigtigt, at frøene er helt modne, når du høster dem, for ellers vil de ikke komme til at spire til næste år. Det er bedst at samle frøene, når dug og fugt er fordampet i løbet af dagen. Læg dem til at eftertørre indenfor, inden du lægger dem i poser. Så kan du så dem til foråret.