Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dyr og insekter

Sådan undgår du dræbersnegle i haven

af Susie Helsing og Anita Banner 13.02.2020
Foto: Colourbox
Her får du tips til, hvordan du undgår dræbersnegle, og hvad du skal gøre, hvis skadedyrene allerede er flyttet ind i din have.

Dræbersnegle og den lille agersnegl er de største plager i køkkenhaven. Dræbersnegle lægger omkring 400 æg på en sommer og har ikke nogen naturlige fjender. Agersnegle kan optræde i store mængder og er små og grålige og svære at se.

5 tips til at forebygge dræbersnegle i haven

Kig småplanterne efter
Den bedste måde at forebygge snegleangreb på er ved omhyggeligt at kigge småplanterne efter for små snegle og snegleæg om foråret, når du køber planter på planteskolen eller har fået planter foræret fra andre haver.

Tjek jorden for æg og dræbersnegle
Tjek også den jord, der følger med planterne. Vask evt. jorden forsigtigt af rødderne, så du er sikker på at få fjernet alle snegle og æg. Snegleæg er kuglerunde og mælkehvide eller klare. Planteskolerne bruger ofte langtidsvirkende gødning i deres jord. Gødningen er pakket ind som små gule kugler, som mange fejlagtigt tror, er snegleæg.

Sæt hegn op og undgå dræbersnegle
Et sneglehegn kan forhindre dræbersnegle i at komme ind i haven. Du kan forbedre hegnet ved at smøre brun sæbe ind under sneglehegnets bøjede kant. Et hegn af kobber siges også at kunne beskytte planterne, da kobber har en svag elektrisk ladning, som måske kan afskrække dræbersneglene.

Drys med Ferramol
Har du alligevel fået snegle i haven, er det smart at drysse Ferramol, som består af jernfosfat samt hvedemel som lokkestof i bedene, så de nye små planter er beskyttet mod angreb. Når planterne bliver større, er sneglene mindre interesserede i dem, da de går målrettet efter unge sprøde planter eller svage planter.

Dræbersnegle og agersnegle
Den mest effektive metode at bekæmpe snegle på er at samle sneglene ind og aflive dem ved at hakke dem over med en spade eller samle dem i en spand og hælde kogende vand over. Kan du finde snegleæggene, kan de samles og overhældes med kogende vand. Dræbersneglenes æg er mælkehvide, på størrelse med et stort knappenålshoved og ligger i små klumper. Agersneglenes æg ligger også i klumper, men er klare og på størrelse med et lille knappenålshoved.

Dræbersneglenes æg

Dræbersneglens æg er omkring 3 mm, hvor andre snegles æg er større. De er hvide og til tider mælkede eller gullige i farven. Finder du dræbersneglens æg, kan du knuse dem, og få en fordel næste forår.

Læs mere: Dræb dræbersnegle i foråret