Havestole ved havebord
Haveindretning

5 ting, du bør overveje, når du køber havestole

af Freja Bang Lyngbo. Foto: PR 29.06.2023
Er du på udkig efter nye havestole? Her er fem ting, der er værd at overveje, inden du trykker "køb". Du får også 12 bud på havestole i forskellige stilarter, der vil klæde dit uderum!

Denne artikel indeholder sponsorerede links

Der er ikke noget som et hyggeligt uderum med blomstrende buske, summende bier og havemøbler lige til at slænge sig i.

Det er vigtigt at have nogle behagelige havestole, som du og dine gæster kan sidde i, indtil solen går ned. Gå efter solide træmøbler, hvis du vil have ekstra komfort, og vælg havestole af plastik, hvis du drømmer om mindst muligt vedligehold. Du kan nemt sætte dit eget præg ved at vælge nogle mønstrede puder og tekstiler, der passer godt til dig og din stil.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

5 ting, der er værd at overveje, når du køber havestole

Er du på udkig efter nye havestole? Her er her fem ting, du kan overveje!

1. Materiale og vedligeholdelse

Tænk over, hvor meget tid og energi du er villig til at bruge på vedligeholdelse, og om du har mulighed for at stille havestolene overdækket over vinteren. Mens plastik tåler det meste vejr, kræver træ mere vedligeholdelse og tåler ikke på samme måde vintervejret.

2. Komfort

Hvad er vigtigst for dig: Komfort eller æstetik? Er komforten vigtigst, kan du kigge efter stole med polstrede sæder eller mulighed for at tilføje hynder. Har du mulighed for det, er det en god idé at prøve at sidde i havestolene, inden du køber dem.

3. Størrelse og plads

Har du en stor have eller blot en lille altan? Selvom det er dejligt at sidde godt, lægger få kvadratmeter næppe op til de helt store flyderstole. Stabel- eller foldbare stole kan i stedet være praktiske, hvis du har begrænset plads

4. Stil og design

Overvej den overordnede stil i din have eller dit udendørsområde, og vælg stole, der passer til din æstetik. Det kan være en god idé at lade de samme materialer gå igen, så du får skabt en rød tråd i udendørsindretningen.

5. Pris

Havestole findes i mange forskellige prisklasser - fra de helt billige i plastik til de dyre designerstole i teaktræ. Beslut dig for, hvor meget du er villig til at betale, og lav evt. en filtreret søgning ud fra pris, når du søger på nettet. Du kan også være heldig at finde brugte havestole i god stand på DBA eller i genbrugsforretningen.

12 havestole, der vil klæde dit uderum

Er du i tvivl om, hvilke havestole du skal vælge? Vi har fundet tolv bud i forskellige stilarter.

1. Bloomingville: Havestol i flet