Forår i den gamle villahave
Haveindretning

Forår i den gamle villahave

Tekst og 2.03.2015
foto af Anita Lindberg
Vil du have farver i haven om foråret, er løgplanter vejen frem, ligesom magnoliatræ også sikrer en overflod af lyserøde blomster. Vi har besøgt en villahave i København, som har det hele. Se med her!

På en fredelig villavej i København ligger et skønt hus med en smuk gammel have. Hvert forår når de første blomster titter op af den kolde jord og den store gamle magnolie står i fuldt flor, stopper folk op og nyder det pragtfulde syn.

Læs også: En charmerende forårshave

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Havens stolthed

Den kæmpestore magnolie er havens stolthed, og nedenunder myldrer det med vidunderlige løgvækster og andre forårsbebudere i et hav af smukke farver og former. Det ældre par, der har boet i huset i over 30 år, pusler og plejer haven året rundt. Foråret er for dem noget helt specielt, når den længe ventede havesæson endelig går i gang.

Parrets store hobby

Hvert år starter de et nyt haveprojekt og arbejder med det sommeren igennem. De anlægger nye små stier, laver stensætninger, finder nye krukker, laver små hegn og meget andet. Havearbejdet er både parrets store hobby og passion. Når de opholder sig i haven og arbejder med knolde, stauder, sten og jord, slapper de for alvor af, selvom det kan være hårdt arbejde.

Få inspiration til hvordan du laver smukke buketter med tulipaner.

Mangler du fornyelse og inspiration til din forårshave, har vi samlet en række tips til, hvad du kan gøre for at skabe et mere romantisk look:

  • Plant forårsblomster i blandede farver og former.
  • Miks alle slags løgvækster. Det giver et livligt forårsbed.
  • Læg nye løg hvert efterår, og del de løgvækster, der er blevet store efter afblomstring.
  • Sørg for at have et højt træ, der blomstrer om foråret, fx magnolie eller japansk kirsebær, og plant løgvækster nedenunder.
  • Lav stensætninger i haven, og støt op med efeu omkring dem.
  • Placer gamle krukker i haven med dine yndlingsblomster i.

Bliv klogere på pleje af de tidlige forårsblomster, og byd det lune forår velkommen med forårsdekorationer både inde og ude med en guide til forårets blomster.

Du kan se billeder af den flotte forårsblomster i galleriet nedenfor: