Buketter & kranse

Lav smukke buketter med tulipaner

af Anita Lindberg og Susie Helsing Nielsen 25.03.2009
Foto: Philippe Kress
Tag de smukke tulipaner ind i stuerne og skab et smukt stilleben. Få inspiration til, hvordan du laver en smuk buket her!

Snart begynder tulipanerne at pible op af jorden, og pludselig står de fuldt udsprungne, farvestrålende og fantastiske overalt i det ganske land. Og det er da oplagt at tage de smukke tulipaner med indenfor og nyde dem!

Se også galleriet: 3 smukke vinterbuketter

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag forskud på det årlige mirakel, og skab skønne stilleben med den smukke tulipan, der fås i så mange forskellige sorter.

Læs også: Vælg den rigtige vase til dine blomster

Tulipaner bag hegn: På den kønne, gamle opsats står en sød og anderledes dekoration lavet af tulipanen Negrita. Tag et bundt tulipaner, og skær stilkene af, nogle tæt på, andre længere fra blomsterhovederne. Dæk et stykke rund oasis med tulipanstilkene ved at sætte dem fast med ståltrådsnåle. Sæt tulipanhovederne i oasisstykket, og bind til sidst en snor omkring dekorationen, så nålene bliver dækket.

En hel lille have: Skab et frodigt blomsterflor under en stor glaskuppel. Vi fyldte den med forskellige slags tulipaner på løg og friskt grønt hvedegræs (kattegræs). Pynt eventuelt med ekstra løse løg, farvede sten, gamle redskaber, eller hvad du nu kan finde på.

Sød værtindegave: Lav selv eller fi nd en lille æske, og beklæd den med en rest kønt tapet. Fyld den med forskellige tulipanløg, og du har nu en sød personlig gave til værten, værtinden, veninden..

Vaser fulde af forår: Fyld små og store vaser i forskellige farver med forskellige slags tulipaner. Det ser forrygende ud og skaber forår i stuen.

Vil du have flotte tulipaner i haven? Vi har spurgt overgartneren på Gavnø Slot til råds, og han har givet os hans bedste fifs til at få flotte tulipaner: 5 tips til tulipaner.