Inspiration: 6 kreative haverum

Der er masser af muligheder, hvis du ønsker at udnytte din have til det fulde. I galleriet nedenfor vil du blandt andet se eksempler på et gamlt legehuse, der blevet bygget til gæstehus og orangerier bygget af genbrugsmaterialer. Der er masser at tage fat på. Der er dog to ting, du skal være opmærksom på inden du går i gang:
 
 
1. Tænk, før du bygger, så din kommune ikke kommer efter dig
Der er specielle krav til størrelse og udnyttelse af udhuse og mindre bygninger i haven. Læs om de specifikke detaljer på bygningsreglementet.dk. Vær dog opmærksom på, at der kan være lokalplaner eller gamle servitutter på din matrikel, så kontakt altid Teknisk Forvaltning i din kommune for at være helt sikker på, at bygningen bliver opført lovligt. Har du ikke tilladelsen i orden, kan du blive nødt til at rive huset ned.
 
2. Genbrugsmaterialer er gode og billige
Er pladsen trang i din bolig, og ønsker du ikke at bygge til huset med alt, hvad det indebærer af tilladelser og byggerod, kan et ekstra rum i haven være løsningen. Hvis du er gør det selv-typen og gerne vil bygge så billigt som muligt, er der ofte gode tilbud på genbrugsmaterialer på dba.dk eller guloggratis.dk. Ellers kan du holde øje med, hvor håndværkere er i gang med at renovere og skifte døre og vinduer, som du måske kan få eller købe billigt. Er du ikke fiks på fingrene, kan du overlade byggeriet til håndværkere, men det koster en del mere, så måske er et købt drivhus eller skur en bedre løsning.
 
 

Kom på besøg i 6 forskellige kreative haverum i galleriet nedenfor

Opskrift: Cremet koldskålskage - den smukkeste sommerkage