Med denne kage har du til hver en tid en god undskyldning for at servere koldskål til dessert, når du har gæster på besøg!
Prøv også: Den bedste jordbærtærte med chokolade
Det skal du bruge til at lave cremet koldskålskage:
6-8 personer
Havrekiksebund:
- 150 g havrekiks
- 75 g smør
Koldskål-mousse med lime:
- 5 blade husblas
- Saft fra 2 lime
- 75 g sukker
- Korn fra 1 vaniljestang
- 200 ml piskefløde
- 200 ml kærnemælk
Pynt:
- Syrener
Klassisk koldskål: Koldskål med citron og blåbær
Sådan laver du cremet koldskålskage:
Havrekiksebund:
- Hæld kiksene i en blender, og blend dem til krummer.
- Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne.
- Placér en kagering (18 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordél kiksemassen i den.
- Tryk den godt sammen med fingrene, og sæt den i køleskabet.
Koldskål-mousse:
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Kog limesaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og tag den af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesaft.
- Lad saften køle af, så den er håndvarm.
- Hæld kærnemælken i en skål, og hæld den afkølede limesaft i kærnemælken i en tynd stråle, mens du rører.
- Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt i kærnemælken.
- Placér en kagering (16 cm i diameter) på et skærebræt med film i bunden.
- Fordel moussen i ringen, og sæt den i fryseren 3-4 timer eller natten over.
- Placér forsigtigt moussen på kiksebunden, og lad kagen tø op i køleskabet.
Pynt:
- Pynt koldskål-kagen med syrener og servér.
Til inspiration: Advocadospread - sundt pålæg