Lav din egen kompost til haven
Kompost & Gødning

Hent din egen kompostmuld på genbrugspladsen

af Redaktionen 23.03.2018
Foto: Karina Demuth.
Vil du have sprøde, grønne afgrøder og farverige blomster til sommer? Mange steder er det muligt at hente kompostmuld på genbrugspladsen.

Som haveejer kommer du ikke uden om kompost. De fleste har en kompostspand, men nogen sværger mere til komposteringens ædle kunst end andre. Det kræver noget at holde gang i en god kompost, og ikke alle formår at holde en kompost, der giver en jævn mængde god kompostmuld. Heldigvis er alt håb ikke ude, hvis du pludselig står og mangler kompost.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hent kompostmuld på genbrugspladsen

Hvis du vil hjælpe det grønne lidt på vej, så er du nok nødt til at anskaffe dig noget kompost. Om du laver den selv, eller henter den på genbrugspladsen er ikke så vigtigt. Det er langt mere praktisk at lave den selv, men ikke alle har lysten til at passe kompostbunker- og spande.

Heldigvis findes der en lang række genbrugspladser, hvor det er muligt at afhente kompostmuld. De fleste steder betaler man et symbolsk beløb, andre steder kan man være heldig at få lov at snuppe et læs imens de venlige genbrugspladsmedarbejderer kigger den anden vej. Du må spørge, hvordan de gør, på din lokale genbrugsplads.

Læs også: Sådan redder du en døende plante

I Københavnsområdet kan du fx hente kompostmuld her:

Se også: Sådan laver du din egen kompost

Kilde: Amager ressource center