Æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Sprøde og saftige æbleskiver med kærnemælk som vor mormor lavede dem. Det må da være indbegrebet af jul? Få vores hemmelige opskrift her!

Torsdag, 22. oktober 2015 - 10:42 - af Camilla Biesberg Markussen / Foto: Betina Hastoft

Mormors bagværk er bare bedst! Og foruden den bedste opskrift tror vi, at hemmeligheden bag hendes evige bagesucceser er, at hun bager med glæde, tålmodighed og masser af kærlighed. Det kan nemlig smages på det færdige resultat! 

Dette gælder også, når det kommer til hendes klassiske æbleskiver med kærnemælk, som vi med glæde gør hende efter år efter år, så snart kalenderen viser december. For indbegrebet af jul må da være at samle hele familien til julehygge med et ordentligt fad hjemmebagte æbleskiver akkompagneret af rygende varm gløgg. Så kan julefreden endelig sænke sig.

Få den bedste opskrift på æbleskiver med kærnemælk her!

Er du vild med æbleskiver med kærnemælk? Så bør du prøve denne anden variant

Det skal du bruge til æbleskiver med kærnemælk:

Ca. 35 stk.

  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • ¼ tsk. bagepulver
  • Korn af ½ vaniljestang
  • Skal af ½ usprøjtet citron
  • 3 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • Smør til stegning
  • Æbleskivepande

Læs også: 4 retter du kan lave i din æbleskivepande

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel sammen med sukker, salt, kardemomme, natron, bagepulver, vaniljekorn
  2. og fintrevet citronskal i en skål.
  3. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, kærnemælk og solsikkeolie sammen, og rør det i den tørre melblanding. Lad dejen hvile på køl i 1 time.
  4. Pisk æggehviderne helt stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen over i en kande.
  5. Opvarm æbleskivepanden, og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne op med dej. Vend dem forsigtigt ¼ omgang, så de bliver fyldige og perfekt runde. Vend æbleskiverne endnu ¼ omgang, og bag dem færdige.
  6. Servér æbleskiverne lune med et drys flormelis samt marmelade eller hjemmelavet æblekompot.

Se også: Pynt op med mos

Læs også:

Gammeldags æbleskiver