Se også
Kager
Æbleskiver med chokolade
Endelig er det ved at være tid til at finde den tunge æbleskivepande frem igen, og i denne opskrift gemmer de kuglerunde godter på en sød overraskelse. Få opskriften på æbleskiver med chokolade her!
af Anne au Chocolat
22.10.2021
Foto: Columbus Leth
Det skal du bruge
- 2 æggehvider
- 125 g hvedemel
- 70 g smeltet smør
- 2 dl mælk
- ½ tsk. bagepulver
- 50 g sukker
- ½ tsk. kardemomme
- 1 knsp. salt
- 100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
- smør til stegning
Til servering:
- flormelis
Hjemmelavede æbleskiver smager bare af mere end de triste præfabrikerede fra supermarkedets køledisk, og laver du denne luksus-version, får du travlt. De får nemlig lynhurtigt ben at gå på - smag selv efter!
Sådan laver du æbleskiver med chokolade:
- Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk hvedemel sammen med smeltet smør, mælk, bagepulver, sukker, kardemomme og salt i en anden skål.
- Vend æggehviderne sammen med melblandingen. Hak mælkechokoladen groft.
- Opvarm en æbleskivepande med smør, og fyld hullerne ¾ op med dej. Vend æbleskiverne ½ omgang, når de begynder at stivne i kanterne. Læg et stykke chokolade ind i hulrummet på hver æbleskive. Vend dem rundt, og steg dem færdige.
- Servering: Drys de lune æbleskiver med flormelis, og servér straks.
Se også