Kager

Æbleskiver med chokolade

Endelig er det ved at være tid til at finde den tunge æbleskivepande frem igen, og i denne opskrift gemmer de kuglerunde godter på en sød overraskelse. Få opskriften på æbleskiver med chokolade her!
af Anne au Chocolat 22.10.2021 Foto: Columbus Leth
æbleskiver

  • 2 æggehvider
  • 125 g hvedemel
  • 70 g smeltet smør
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk. bagepulver
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knsp. salt
  • 100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
  • smør til stegning

Til servering:

  • flormelis

Hjemmelavede æbleskiver smager bare af mere end de triste præfabrikerede fra supermarkedets køledisk, og laver du denne luksus-version, får du travlt. De får nemlig lynhurtigt ben at gå på - smag selv efter!

Sådan laver du æbleskiver med chokolade:

  1. Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk hvedemel sammen med smeltet smør, mælk, bagepulver, sukker, kardemomme og salt i en anden skål.
  2. Vend æggehviderne sammen med melblandingen. Hak mælkechokoladen groft.
  3. Opvarm en æbleskivepande med smør, og fyld hullerne ¾ op med dej. Vend æbleskiverne ½ omgang, når de begynder at stivne i kanterne. Læg et stykke chokolade ind i hulrummet på hver æbleskive. Vend dem rundt, og steg dem færdige. 
  4. Servering: Drys de lune æbleskiver med flormelis, og servér straks.