Desserter

Pavlova med smag af jul

Vi har givet den klassiske, lækre pavlova et drys jul, og her serverer vi opskriften på den dejlige marengsdessert med et særligt julet krydderi. Den er pyntet med friske figner og mandelcreme.
af Mai Knauer 26.11.2018 Foto: Columbus Leth.

Intet er hyggeligere end at invitere venner og familie på dejlig varm gløgg og søde, krydrede kager. Send invitationen ud i god tid, og servér en sprød pavlova med smag af jul. Det er en elsket dessert, og denne version vil du med garanti lave igen og igen.

Lyst til andet end pavlova? Lav den smukkeste chokoladetærte med nutella

Det skal du bruge til pavlova med smag af jul:

Marengsbund:
  • 6 æggehvider (250 g), stuetemperatur
  • 375 g sukker
  • 1½ tsk. kanel
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 tsk. hvidvinseddike
Mandelcreme:
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde
  • Ca. 85 g mandler (75 g smuttede)
Pynt:
  • 600 g friske figner
  • 25 g pistacienødder, usaltede
Smagsgodter: Julesmåkager med nødder og chokoladeganache

Sådan laver du pavlova med smag af jul:
Marengsbund:

  1. Kom æggehviderne i en røreskål, og pisk dem på høj hastighed, til massen danner toppe. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre – lad sukkeret blive opløst, før du tilsætter mere. Når alt sukkeret er tilsat, og du har skrabet siderne rene, tilsætter du kanel og pisker i yderligere 10 minutter.
  2. Bland majsstivelse med eddike i en lille skål. Hæld blandingen i marengsen, og pisk 30 sekunder mere.
  3. Tænd ovnen på 150°.
  4. Tegn en cirkel, Ø 20 cm, på et stykke bagepapir, vend bagepapiret om, så du ikke får tusch på kagen, og læg papiret på en bageplade. Læg marengs på cirklen.
  5. Sæt pladen i ovnen, skru ned til 120°, og bag marengsbunden i 1 time.
  6. Sluk ovnen, og lad kagen afkøle helt inde i ovnen.
Mandelcreme:
  1. Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljesukker til luftig æggesnaps.
  2. Pisk i en anden skål fløden til skum.
  3. Smut mandlerne, og hak dem groft.
  4. Bland æggesnaps, mandler og flødeskum sammen, og fordel det over den kolde marengs lige inden servering.
Topping:
  1. Skær fignerne i kvarter, og læg dem på cremen.
  2. Drys pistacienødder over, og servér.

ISABELLAS mest populære juleopskrift: Æbleskiver med kærnemælk