Bondepige med slør

Den klassiske bondepige med slør med både æbler og pærer. Frugtkompotten kan varieres i det uendelige. Om sommeren kan man endda vælge en bærkompot i stedet.

Tirsdag d. 20. januar 2009 - af Mette Jantzen, Foto: Jes Buusmann

Bondepige med slør er en gammel dansk dessert, der i sin oprindelige form minder meget om klassikeren gammeldags æblekage. Bondepige med slør består oprindeligt af æblekompot lagt i lag med ristet rugbrødsrasp.

Bondepige med slør kan varieres efter smag, og i denne opskrift har vi valgt at lade kompotten bestå af både æbler og pærer. Du kan også vælge at lave kompotten kun af pærer, eller hvis du vil have en rød udgave af bondepige med slør, kan du lave kompotten af røde sommerbær.

Bondepige med slør - det skal du bruge

500 g æbler, fx Belle de Boskoop
400 g pærer
½ dl vand
3-4 spsk. sukker
250 g rugbrød uden kerner
25 g smør
4 spsk. farin
2 dl piskefløde 38 %
75 g mørk chokolade

Bondepige med slør minder meget om en anden klassisk dansk dessert, nem lige gammeldags æblekage. Opskriften får du her

Sådan gør du

Skræl æbler og pærer, og skær kernehusene væk. Skær frugten i tern. Kom frugtternene i en gryde med vand. Lad dem simre, til de er helt møre. Lad grøden afkøle, og smag til med sukker.

Riv eller smuldr rugbrødet. Smelt smørret på en pande, og rist rugbrødet, til det bliver en smule sprødt. Bland farin i det ristede rugbrød. Lad rugbrødsblandingen afkøle på bagepapir.

Pisk fløden til skum, og hak chokoladen.

Anret bondepige med slør i glas: Frugtkompot i bunden, ristet rugbrød ovenpå og flødeskum øverst. Drys med hakket mørk chokolade.

Trifli er en af de desserter, vi husker fra barndommen. Her får du triflien i en mere moderne udgave - Brombærtrifli med mascarpone