Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage er den perfekte dessert og egner sig både til en ganske almindelig hverdagsaften og ved festlige lejligheder. Intet slår klassikeren over dem alle!
Gammeldags æblekage er en tidsrejse tilbage til barndommens køkken, hvor bedstemors hænder formede hver eneste bid med kærlighed og omhu. I en tid, hvor meget ændrer sig i et hurtigt tempo, er der bare noget betryggende ved at tage en pause og nyde en klassisk skål med gammeldags æblekage!
Den ægte, gammeldags æblekage kombinerer syrlige æbler, sød sukker, varmende kanel og sprøde makroner. Disse ingredienser kombineres for at skabe en symfoni af smag og tekstur!
Gammeldags æblekage er dybt rodfæstet i dansk kultur og har været en elsket dessert i generationer. Den er blevet videregivet fra generation til generation - måske I også har en helt særlig opskrift i netop din familie?
Ingredienser
- 1 kg æbler
- ½ dl vand
- 45 g sukker + 75 g sukker
- 100 g rasp
- 50 g mandelsplitter
- 75 g smør
- 100 g makroner
- 2½ dl piskefløde
- Ribsgelé
Sådan laver du gammeldags æblekage
- Skræl æbler, fjern kernehuse, og skær dem i tern. Kog æblerne møre i en gryde med vand. Smag æblemosen til med cirka 45 g sukker, afhængigt af hvor sød du ønsker den.
- Bland 75 g sukker, rasp og mandelsplitter. Smelt smørret, og rist blandingen deri. Hæld raspblandingen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle af.
- Bland raspblandingen med knuste makroner.
- Pisk fløden.
- Læg din æblekage sammen med æblemos og makronblanding lagvis i en stor skål eller i portionsglas. Afslut med et lag flødeskum og lidt ribsgelé på toppen af æblekagen.
- Server gammeldags æblekage som dessert efter en god middag eller som kagen til eftermiddagskaffe.