Kager

Hjerteformet chokoladekage med hindbær

Vil du gøre valentinsdag ekstra sød for en, du har kær? Et stykke af denne skønne, hjerteformede chokoladekage med hindbær vil med garanti overraske på glædeligste vis. Få opskriften her!
af Le Creuset 12.02.2018 Foto: Lecreuset.dk.

D. 14. februar er den årlige valentinsdag, hvor par verden over hylder kærligheden sammen med deres udkårne. For mange er dette lig med overdådige buketter, fine gaver og lækre restaurantmiddage - men så meget skal der nødvendigvis slet ikke til for at fejre dagen i hjerternes tegn.

Gør denne valentinsdag ekstra sød og hyggelig for en, du har kær med denne skønne chokoladekage med hindbær og rosenblade. Udover at den er smuk og hjerteformet, smager den også helt fantastisk!

Læs også: Lav din egen romantiske dørkrans

Det skal du bruge til din chokoladekage med hindbær:

  • En smule smør til at smøre formen
  • 150 g mel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 4 spsk græsk yoghurt naturel
  • 1 spsk rosenvand
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • 100 g hindbær

TIL PYNT:

  • 100 g mørk chokolade
  • En håndfuld hindbær
  • Et håndfuld rosenblade
  • Flormelis (valgfrit)

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180°C (varmluft 160°C).
  2. Placér en bageplade i midten af ovnen. Put bagepapir i bunden af formen, og smør papiret og formens sider med smør.
  3. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt i en skål. Tilføj sukker, smør, upiskede æg, græsk yoghurt, rosenvand og vaniljeekstrakt. Pisk blandingen sammen i 1-2 minutter, indtil den er glat og cremet.
  4. Kom hindbærrene i og tryk dem let fast. Hæld blandingen i formen.
  5. Bag i 45-50 minutter. Anbring derefter formen på en rist og lad den stå, til kagen er helt afkølet.
  6. Smelt chokoladen i en varmebestandig skål og placér den over en gryde med forsigtigt simrende vand. Sørg for at vandet ikke rører bunden af skålen.
  7. Hæld den flydende chokolade over kagen og drys hindbær på toppen.
  8. Spred et par rosenblade på overfladen inden servering og strø med flormelis.

Kilde: Lecreuset.dk

Prøv også: 5 ting du kan lave i vinterferien