Desserter
Desserter
Rabarbersorbet - skøn sommerdessert
Sorbet er en lækker sommernydelse, og denne rabarbersorbet er tilmed en god måde at få brugt nogle af de friske rabarber fra haven. Få opskriften her!
Tekst og
9.06.2017
foto: Inge Skovdal
Rabarbersorbet smager skønt - og vil du også have den til at se ekstra skøn ud, kan du servere den i gamle kopper i alverdens smukke farver og former. Gå på jagt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du anretter den farvefine sommersorbet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hvis du ikke kan få nok af rabarber, kan du prøve vores 8 bedste opskrifter
Det skal du bruge til rabarbersorbet:
4-6 personer
- 1 kg rabarber
- 1 stang god vanilje
- 1 l vand
- 1 citron
- Ca. 3 dl sukker
- Spiselige blomster
Sådan gør du:
- Skyl rabarberne, og skær dem ud i små stykker.
- Flæk vaniljestangen på langs.
- Læg rabarber og vaniljestang i en gryde.
- Tilsæt vandet, og lad det småkoge under låg, indtil rabarberne er kogt ud.
- Si saften, og kom den tilbage i gryden.
- Varm saften op igen.
- Pres saften fra en ½ citron.
- Tilsæt sukker og citron til saften, og rør rundt, til sukkeret er opløst.
- Smag saften til, så den hverken bliver for sød eller sur.
- Tag saften af blusset, og lad den køle af.
- Sæt saften i køleskabet til dagen efter.
- Hæld saften i en ismaskine, og kør den til sorbet.
- Servér sorbeten i kugler i små kopper og med spiselige blomster på toppen.
TIP: Har du ikke en ismaskine, kan du hælde saften i en beholder, og stille den i fryseren. Rør så ofte som muligt – ca. hver halve time – indtil sorbeten har den ønskede konsistens.