Desserter

Vaniljeis med hjemmebagte ingefærsmåkager

Har du ingen ismaskine, er det besværligt selv at lave rigtig mælkeis og sorbet. Vi har derfor valgt at købe os til den gode is og røre den op med bær, kiks, karamel, chokolade og andre gode sager, der gør isen endnu bedre.
af Camilla Zarah Lawes 24.06.2013 Foto: Columbus Leth. Regi: House Doctor, Bolig og Brocante og privateje

Ingefærsmåkager (Der bliver cirka 30 småkager. Resten af småkagerne kan gemmes i en kagedåse)

Det skal du bruge:
• 125 g smuttede mandler
• ½ hjortetaksalt
• 1 spsk stødt ingefær
• 125 g farin
• 125 g hvedemel
• 65 g smeltet smør
• 1 æg

Desuden:
• 1 l god vaniljeis
• Høvlet chokolade til pynt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Småkager:
Kør mandlerne i en blender eller foodprocessor, til de er som rasp. Hæld dem i en stor skål, rør de øvrige ingredienser i, og saml dejen med æg. Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskab i minimum 1 time. Stil ovnen på 180°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik småkagerne ud med en udstikkerform. Bag kagerne på næstnederst rille i ca. 8 minutter, til de er flotte gyldne. Afkøl kagerne på en rist.

Lad vaniljeisen tø lidt op. Knus nogle af kagerne let, og vend dem i isen. Kom isen i små portionsglas, og drys høvlet chokolade hen over.

Velbekomme!