Mazarinkage med bær og mørk chokolade

Mazarinkage med mørk chokolade og bær

Forkæl dine gæster med små, marcipansøde stykker af mazarinkage med friske bær fra havens spisekammer.

Mandag, 10. juli 2017 - 9:55 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Wichmann+Bendtsen. Regi: boligogbrocante.dk.

Har du haven fyldt med sensommerbær, så er de ideelle at gøre brug af, når du tryller i det søde køkken. De saftige, søde og friske bær er ofte med til at sætte prikken over i’et smagsmæssigt i de søde kager og desserter. I denne opskrift på bærmarzariner får den skønne kombination af mazarin og mørk chokolade netop selskab af de sommersøde bær.

Prøv også: Mazarinkage med chokolade og appelsin

Det skal du bruge til mazarinkage med bær og mørk chokolade:

8 stk.

Mørdej:

  • 100 g koldt smør
  • ½ vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 150 g hvedemel
  • 1 æggeblomme

Mazarinfyld:

  • 300 g mandelmel
  • 250 g fint rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • ½ usprøjtet appelsin
  • 4 æg

Desuden:

  • Lidt smør
  • 70 g mørk chokolade

Vanilje-appelsinsyltede bær:

  • 1 appelsin
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 1 håndfuld blandede bær

Se også: Sensommerdesserter: 5 opskrifter med bær

Sådan laver du bærmazariner:

Mørdej:

  1. Skær smørret i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Smuldr smørret i en skål sammen med flormelis, vaniljekorn og mel. Saml dejen med æggeblommen.
  3. Stil dejen i køleskabet i 45 minutter.

Mazarinfyld:

  1. Tænd ovnen på 170°. Rør mandelmel med sukker og smør. Riv skallen af appelsinen fint, og tilsæt den. Tilsæt æggene et ad gangen – rør godt indimellem. Rul dejen tyndt ud.
  2. Smør 8 små tærteforme, Ø 5 cm, eller en stor, Ø 24 cm, med smør. Fyld mazarinmassen i, og bag kagerne i ovnen i 20 minutter, til de er flotte gyldne. Tag dem ud af formene, og lad dem afkøle.
  3. Smelt chokoladen over et vandbad, og pensl den på toppen af kagerne.

Vanilje-appelsinsyltede bær:

  1. Pres saften af appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Kog vand og appelsinsaft med sukker, vaniljekorn og -stang. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup.
  3. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljestangen. Vend de forskellige bær i siruppen, og servér dem til mazarinkagerne.

Læs også: Sådan dyrker du bær i bede og krukker

Læs også:

Chokoladetrøfler
Blondies med hindbær