Konfekt

Hjemmelavet marcipan

Marcipan hører sig til i julen, så hvorfor ikke lave den selv? Vi giver dig den nemmeste opskrift på hjemmelavet marcipan, som du kan bruge til alverdens konfekt og kransekage – eller spise som den er!
af Camilla Biesbjerg Markussen. 10.11.2017 Foto: Betina Hastoft.
Hjemmelavet marcipan

Julen byder på alverdens konfekt, og her er marcipan en uundværlig ingrediens. Når du først har prøvet at lave din egen, går du ikke tilbage til købeversionen. Opskriften indeholder kun 3 ingredienser, og marcipanen kan spises ren og rå, som den er, eller du kan bruge den i kager og desserter – og selvfølgelig til al julens konfekt.

1 stk

Det skal du bruge

  • 400 g mandler
  • 1¼ dl lys agavesirup
  • 1 tsk. flormelis

Hjemmelavet marcipan

Sådan gør du

  1. Læg mandlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 10 minutter, og smut dem.
  2. Tænd ovnen på 175°.
  3. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i den forvarmede ovn i 8-10 minutter – de skal blot blive tørre og let ristede, men må endelig ikke tage farve. Den lette ristning fremhæver mandelsmagen.
  4. Lad mandlerne køle helt af.
  5. Hæld de afkølede mandler i en foodprocessor eller minihakker, og blend dem til meget fint mandelmel.
  6. Tilsæt derefter agavesirup lidt ad gangen, mens du blender. Massen vil herved langsomt samle sig og få konsistens som marcipan.
  7. Hæld marcipanmassen ud på et bord drysset med en lille smule flormelis. Saml massen med hænderne, og form den til en tyk rulle. Pak marcipanen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 1 time.