Desserter

Påskedessert: Påskeæg med citronlikør og hvid chokolade

Påske og ferie betyder forkælelse. Her får du opskriften på påskeæg med citronlikør og hvid chokolade, så du kan forkæle dig selv eller dine påskegæster!
af Christiane Holtmann 7.04.2017 Foto: Odense Marcipan.
12 stk

Det skal du bruge

  • 400 g marcipan
  • 1/2 dl limoncello (citronlikør)
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 dl flormelis
  • 200 mørk chokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 tsk. revet citronskal

Højtiderne byder på traditioner, og vi er særligt glade for de søde af slagsen! Og påsken er bestemt ingen undtagelse. Vi giver dig her vores bedste bud på en sød påske.

Sådan laver du påskeæg med citronlikør og hvid chokolade:

  1. Rør marcipanen med limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis.
  2. Form marcipanen til 12 påskeæg, brug gerne lidt flormelis på hænderne, og sæt dem på bagepapir.
  3. Smelt den mørke chokolade over vandbad og temperer chokoladen.
  4. Overtræk påskeæggene med chokoladen og sæt dem på bagepapir.
  5. Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose.
  6. Sprøjt tynde striber af hvid chokolade på de størknede æg. Drys med en smule revet citronskal.
  7. Servér påskeæggene, når chokoladen er stivnet.