Elegant sofabord

Er du ked af det gamle sofabord, som fylder mere, end det pynter? Her får du en trin for trin-guide til, hvor nemt du kan fremtrylle det flotteste sofabord!

Det er nemt og hurtigt at sætte det gamle sofabord i stand. Det der tager længst tid - og kræver størst tålmodighed - er faktisk at vente på at malingen tørrer, så du kan tage dit "nye" elegante sofabord i brug.

Listen over ting, du skal bruge til at sætte dit sofabord i stand, kan måske virke lidt overvældende. Men mange af tingene har du sikkert allerede i din (mands) værktøjskasse.

Det skal du bruge
Et gammelt sofabord
Grundrens
Sandpapir
Profillister (Silvan)
Skærekasse
Blyant
Sav
Trælim
Små søm
Hammer
Malerulle
Pensel
Oliebaseret grundmaling
Sort oliemaling glans 40
Eventuelt målebånd

Profillister

Har du ikke tidligere erfaring med at sætte møbler i stand? Her får du en guide til, hvordan du kommer i gang med at blive en rigtig gør-det-selv-kvinde

Når du skal købe profillister, skal du beregne ca. 15 cm mere end målene på dit bords kanter, fordi du skal save listerne i smig, og det går der lidt ekstra liste til.
 

Før

Gammelt fyrretræsspisebord

 

 

 

Det gamle sofabord som det så ud før start. Vask dit sofabord af med grundrens, og slib det grundigt med sandpapir.

Trin 1

Gør det selv sofabord

Læg en profilliste i skærekassen, og skær den ene ende af listen til i en vinkel på 45º. Læg listen langs bordets kant, og marker på listen med blyant, hvor langt dit sofabord er. Sav så listen til i den anden ende, også i 45º, men modsat, sådan at skærefladerne vender ind mod midten. Gentag med de tre resterende lister, så de kan danne perfekte hjørner.

Trin 2

Gør det selv sofabord

Læg lim langs kanterne på dit sofabord, og lim de tilskårne profillister på.

Trin 3

Gør det selv sofabord

Inden limen er tør, banker du små søm ned i listerne med jævne mellemrum. Mal dit sofabord med grundmaling, og lad det tørre efter anvisning på dåsen. Mal dit sofabord ad to omgange med den sorte oliemaling. Lad det færdige sofabord tørre igennem et par dage, før du stiller ting på det.