HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Annonce
Annonce
Annonce
Kager
Rødbede-chokolade-kage
Rødbede i kage tilfører sødme og lækker konsistens, så tøv ikke med at kaste dig over denne fristende rødbede-chokolade-kage, der både gemmer på chokolade indeni og udenpå!
af Mai Knauer
19.01.2021
Foto: Colombus Leth.
Annonce
Rødbede-chokolade-kage:
300 g rødbeder
3 dl vindruekerneolie
5 æg
250 g hvedemel
100 g rent kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
350 g sukker
3 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade, hakket
200 g smør blødt
3½ dl flormelis
½ spsk. rent kakaopulver
1 dl piskefløde
Pynt:
50 g ristede kokosflager
Annonce
Se også
Sød og cremet rødbedelatte
Opskriften er til 8 personer.
Sådan laver du rødbede-chokolade-kage
Pak rødbederne ind i sølvpapir, og bag dem i ovnen på 200° i ca. 1 time, til de er gennembagte.
Lad dem afkøle et par minutter, og befri dem for skræl, mens de er varme. Skær dem i grove tern, og kør dem i en blender til en god mos.
Lad mosen afkøle helt, tilsæt olie, og bland igen.
Kom massen i en skål, og tilsæt 1 æg ad gangen – pisk godt imellem hvert æg.
Bland de tørre ingredienser i en anden skål, sigt blandingen i rødbedemassen, og rør det godt sammen.
Tænd ovnen på 180°.
Fordel dejen i en springform, Ø 20 cm, beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ca. 35-40 minutter – læg evt. sølvpapir over kagen de sidste minutter, hvis du synes, at den bliver for mørk.
Lad kagen afkøle på en bagerist, til den er helt kold.
Sådan laver du chokoladecreme
Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af et par minutter.
Pisk smør og flormelis sammen i en skål.
Tilsæt kakao, og pisk igen.
Kom den smeltede chokolade og piskefløde i, og pisk det hele sammen til en fløjlsblød creme.
Del kagen på midten, og smør den med 6 spsk. chokoladecreme i et jævnt lag.
Læg kagen sammen, og fordel resten af cremen over kagen med en paletkniv.
Drys de ristede kokosflager på halvdelen af kagen, og pynt evt. med en fin blomst.
Se også
Fletbrød med chokoladefyld
rødbede
kageopskrifter
chokoladekage
Annonce
Andre lækre opskrifter
Kager
Dejlig kanelkage med brunet smørcreme og brændte mandler
Kager
Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis
Kager
Æble-brunsviger
Kager
Nemme mandelkager med hindbær og hvid chokolade
Annonce
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i december
Havetips
December i haven
Hus
Boliggalleri: Decemberhjem med traditioner
Højtider & mærkedage
10 idéer til bæredygtig julepynt
Mest læste
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Desserter og kager
Mette Blomsterberg citronspecier
Mad til julefrokosten
Julefrokost? Her er de skønneste retter!
Småkager & Cookies
Gode råd - Sønderjyske småkager
Desserter og kager
Blomsterbergs brunkager – som mormor lavede dem
Sponsoreret indhold
Annonce