Aftensmad

Banh mí med krydret gris

Lyst til en eksotisk smagsoplevelse, der starter festen ved middagsbordet? Servér sprøde grøntsager, friske krydderurter og mørt, krydret grisekød i banh mí. Vi giver dig opskriften!
Opskrift: Louisa Lorang 24.03.2022 Foto: Lene Samsø.
BanhMi
8 stk

Banh mí:

  • 1 flute
  • 3 persillerødder
  • 1 porre
  • 1 frisk grøn chili
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 2 håndfulde frisk mynte
  • Lidt mayonnaise

Krydret gris:

  • 3 nakke-koteletter
  • 2 tsk. five spice-krydderi
  • Smagsneutralolie til stegning
  • 4 spsk. hoisinsauce
  • Salt

Lime-dressing:

  • 1 frisk rød chili
  • 4 spsk. limesaft
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. sukker

Sådan laver du banh mí med gris og rødder:

Krydret gris:

  1. Skær nakkekoteletterne i strimler, og vend dem i five spice-krydderi i en skål. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.

  2. Hæld hoisinsauce på panden, og lad strimlerne stege kort, til de er glaserede. Krydr med salt.

Limedressing:

  1. Skyl og hak chili fint, fjern evt. kernerne. Rør chili sammen med limesaft, fiskesauce og sukker i en lille skål.

Banh mí:

  1. Tænd ovnen på 200°, og varm flutet, til det er sprødt.

  2. Skræl persillerødderne, og rens porren. Skær begge dele i helt tynde strimler, evt. på et juliennejern. Skyl og snit chilien fint. Skyl og pluk krydderurter.

  3. Skær flutet i 8 dele, og skær dem halvvejs igennem på langs. Smør hvert stykke flute med mayonnaise, og fordel krydret gris i. Fordel herefter persillerødder og porre ovenpå, og dryp med limedressing.

  4. Top med koriander, mynte og chili, og servér sandwichene straks sammen med resten af limedressingen ved siden af.

I Banh mí kan du bruge de rødder, du allerede har i grøntsagsskuffen. Selleri, pastinak, kål og gulerødder passer også godt til retten. Det vigtigste er, at fyldet er sprødt og friskt.