Servér gerne din mac & cheese med en sprød, grøn salat, og har du en rest kylling, bøf eller bacon, kan det sagtens tilsættes til retten.
Af Ditte Ingemann / Foto: Lene Samsø12.02.2025
4 personer
Ingredienser
300 g rosenkål
300 g makaroni
1 løg
2 spsk. smør
50 g hvedemel
4 dl sødmælk
175 g cheddar (gerne lagret)
salt og peber
2 spsk. rasp
3 spsk. parmesan
Sådan laver du mac & cheese
Rens rosenkålene ved at fjerne de yderste blade og en smule af stokken, og skær dem i kvarte.
Kog makaronien i kogende, letsaltet vand i ca. 6 minutter. Tilsæt rosenkål det sidste minut. Hæld vandet fra, og lad pasta og kål køle lidt af.
Hak løget fint, og steg det i smør i en gryde, til det er klart. Tilsæt melet under kraftig omrøring, så der ikke dannes klumper. Tilsæt mælken lidt ad gangen og under omrøring for at undgå klumper.
Bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme, til den tykne. Riv cheddaren, rør den i saucen, og lad den varme igennem, så osten smelter.
Smag saucen til med salt og peber, og vend makaroni og rosenkål i ostesaucen. Hæld blandingen i et ovnfast fad.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Riv parmesanen, og bland den med rasp. Drys blandingen over retten. Bag retten i ca. 20-25 minutter, til den er gylden og sprød på toppen.