Aftensmad

Mac & cheese med rosenkål

Servér gerne din mac & cheese med en sprød, grøn salat, og har du en rest kylling, bøf eller bacon, kan det sagtens tilsættes til retten.
Af Ditte Ingemann / Foto: Lene Samsø12.02.2025
4 personer

Ingredienser

  • 300 g rosenkål
  • 300 g makaroni
  • 1 løg
  • 2 spsk. smør
  • 50 g hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • 175 g cheddar (gerne lagret)
  • salt og peber
  • 2 spsk. rasp
  • 3 spsk. parmesan

Sådan laver du mac & cheese

  1. Rens rosenkålene ved at fjerne de yderste blade og en smule af stokken, og skær dem i kvarte.
  2. Kog makaronien i kogende, letsaltet vand i ca. 6 minutter. Tilsæt rosenkål det sidste minut. Hæld vandet fra, og lad pasta og kål køle lidt af.
  3. Hak løget fint, og steg det i smør i en gryde, til det er klart. Tilsæt melet under kraftig omrøring, så der ikke dannes klumper. Tilsæt mælken lidt ad gangen og under omrøring for at undgå klumper.
  4. Bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme, til den tykne. Riv cheddaren, rør den i saucen, og lad den varme igennem, så osten smelter.
  5. Smag saucen til med salt og peber, og vend makaroni og rosenkål i oste­saucen. Hæld blandingen i et ovnfast fad.
  6. Tænd ovnen på 200° varmluft. Riv parmesanen, og bland den med rasp. Drys blandingen over retten. Bag retten i ca. 20-25 minutter, til den er gylden og sprød på toppen.

Sponsoreret indhold