Kød og fjerkræ

Forret til nytår uden fisk: 18 festlige forretter

Find den forret uden fisk, som passer til dit selskab. Vi har samlet 18 forretter uden fisk, der passer til både nytårsaften, gæstemiddag og en romantisk middag for to.
Christine Agertoft / Foto: Columbus Leth, Anders Schønnemann 3.09.2020

Fisk er et oplagt valg, når der skal serveres en festlig forret til nytår, fest, middagsselskab eller bare en hyggelig lørdag aften, men nogle gange passer fiske-forretten bare ikke ind.

Det kan være, fordi du har gæster, der ikke bryder sig om fisk, eller fordi hovedretten også indeholder fisk, og det derfor er et dårligt match. Så er udfordringen bare at finde en let forret uden fisk, der stadig smager af meget.

For selvom forretten for nogle måske kun fungerer som en lille ret, der skal tage toppen af gæsternes sult, så er det også en ret, hvor der virkelig kan kæles for detaljerne og hvor du kan imponere dine middagsgæster, ved at ligge en høj standard, for resten af aftenen.

LÆS OGSÅ: 10 festlige forretter til nytårsmenuen!

Vælg en nytårsforret uden fisk

Herunder finder du 18 opskrifter på forretter uden fisk, men i stedet med lam, tatar, grøntsager, foie gras, vildt, and og meget andet - bare ikke fisk. Vælg selv den ret, der passer bedst til resten af menuen, anledningen og selskabet.

SVAMPESYMFONI MED ÆBLER OG KARSE

Er du vild med svampe? Så er denne forret perfekt for dig! Forretten indeholder nemlig en masse blandede svampe så som kejserhatte, bøgehatte og karljohansvampe. Find opskriften her!

TØRREDE TOMATER PÅ GRILLET BRØD MED FRISKOST OG SKINKE

Denne forret er en let snack, som er god at servere, hvis din hovedret er meget tung. Kombinationen af tomater, ost og skinke er desuden yderst delikat. Find opskriften lige her!

SPIDSKÅLSPURÉ MED SPRØDT KYLLINGESKIND

Spidskålspuré med sprødt kyllingeskind er en lækker forret, som er nem at lave og smager fantastisk!

PÆREPARMA I GORGONZOLASAUCE

Denne forret er uden tvivl til alle osteelskere! Prøv opskriften på pæreparma i gorgoncolasauce, som er den perfekte smagskombination.

SMÅ HOTDOGS MED CHILI-AIOLI

Hotdogs til forret er en lille smule alternativt, men det er stadig utroligt lækkert! Hop med på gourmet-fastfood-bølgen, og servér mini-hotdogs for gæsterne som en appetitlig forret.

RATATOUILLE-SALAT MED CHORIZO

Start din gæstemiddag med en frisk og sommerlig forret og lav ratatouille-salat med chorizo. Det er uden tvivl en dejligt måde at starte middagen på!

VILDTBOUILLON AF FASAN MED SELLERI OG KASTANJE

Har du lyst til at servere suppe til forret? Så lav vildtbouillon på fasan anrettet med tynde skiver fasanbryst, selleri, kastanjer og frisk kørvel. Det vil dine venner og familie elske!

STEGT KYLLINGELEVER MED KVÆDE, BOLSJEBEDER OG KØRVEL

Vil du imponere dine gæster med en af de lidt mere komplicerede foretter, så prøv denne opskrift på stegt kyllingelever med kvæde, bolsjebeder og kørvel.

ÆRTESUPPE MED LIME OG TIMIAN

Leder du efter en frisk forret? Så prøv opskriften på denne ærtesuppe med lime og timian. Det er både en frisk og velsmagende forret!

CARPACCIO MED RUCOLA OG OLIVEN

Har du planer om at putte mere energi i hovedretten eller desserten? Så er det altid godt med en nem forret! Prøv derfor denne skønne opskrift på carpaccio med ruccola og oliven. Det er nemt at lave og smager lækkert!

TIP! Når man skal have gæster enten til en højtidelighed, eller man bare gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, ender det ofte med, at man går all in med både forret, hovedret og dessert, men det er faktisk bedre at vælge, hvor kræfterne skal lægges.

Hvis du laver en ambitiøs forret, kan du lave en mere simpel hovedret eller en dessert, som kan tilberedes flere dage i forvejen. Hvis alle retter på menuen er tidskrævende, så kan du få svært ved at finde tid til at være sammen med dine gæster - og det er jo synd!

BAGT GRÆSKAR MED CHILI-KORIANDERYOGHURT

Når en tung hovedret og dessert venter, kan det være en god ide at lade forretten være 100 % vegetarisk - så lægger den sig knap så bastant i maven. Prøv derfor denne skønne opskrift på bagt græskar!

KYLLINGESUPPE MED BLANDEDE SVAMPE

Lav en forret til dine gæster, som de sent vil glemme! Denne opskrift på kyllingesuppe er nemlig fyldt med saft og kraft, som giver en fantastisk smagsoplevelse.

SPRØDE BRUSCHETTA MED SVAMPE

Bruschetta med svampe er en nem forret med stor smag og italiensk charme. Find den gode bruschetta-opskrift her!

HEL KARLJOHANSVAMP I BUTTERDEJ

Lav en enkel men smuk forret med denne opskrift på hel karljohansvamp i butterdej fra Michelinrestauranten Folcons de Sel i Frankrig.

LAV DIN EGEN FRISKE TATAR

Du kan også prøve kræfter med kalve-tatar, der gør sig perfekt som forret! Prøv denne opskrift på kalve-tatar med stegte asparges, syltet løg, parmesan, karse og æggeblomme.

FOIE GRAS-TERRINE MED MORKLER, RØDBEDESALAT, BRØNDKARSE OG SPISELIGE BLOMSTER

Det lyder måske svært og tidskrævende, men det er det slet ikke! Opskriften på fois-gra med morkler, rødbedesalat, brøndkarse og spiselige blomster er nemlig nem og hurtig at lave og smager fantastisk!

SVAMPESUPPE MED KAPERS OG BRØNDKARSE

Lav en cremet svampesuppe med kapers og brøndkarse som forret til gæstemiddagen. Det vil dine gæster elske!

FYLDTE PORTOBELLOSVAMPE MED GEDEOST OG TIMIAN

Fyldte portobellosvampe er super lækkert og kan laves på mange forskellige måder. Prøv denne version med gedeost, timian, hvidløg og citron.