Se også
Aftensmad
Gourmet-hotdogs med råsyltede agurkestrimler
Lav de lækreste gourmet-hotdogs med forskelligt hjemmesyltet tilbehør til - når først du er i gang, er det ingen sag: Du får opskriften lige her!
af Rikke Larsen.
23.06.2023
Foto: Tia Borgsmidt.
4 stk
Ingredienser
- 4 pølser
- 4 pølsebrød (gerne brioche)
Råsyltet agurk med persille
- 1 spsk. kruspersille
- 1 agurk
- ½ citron
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. flydende honning
- 1 spsk. smagsneutral olie, f.eks. sol¬sikkeolie
- Salt og peber
Syltet spidskål
- 200 g spidskål
- 2 dl eddike
- 3 spsk. sukker
- 2 dl vand
- 10 hele peberkorn
Syltede rødløg
- 4 rødløg
- 2 dl eddike
- 3 spsk. sukker
- 2 dl vand
- 12 hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- 3 sylteglas
Spicy mayonnaise
- ½ citron
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk. tomatketchup
- 1 knsp. tørrede chiliflager
- ½ tsk. paprika
Til servering
- 1 spsk. kruspersille
Sådan laver du gourmet-hotdogs
Råsyltet agurk med persille
- Skyl og hak persille. Skyl agurken, og skræl tynde strimler af agurken med en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurk og persille i et skoldet glas.
- Pres saften af citronen, så du har 1 spsk. citronsaft. Kom citronsaft, sojasauce, honning, olie, salt og peber i glasset. Læg låg på glasset, og lad indholdet trække i ca. ½ time på køl.
Syltet spidskål
- Skyl og snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Læg kålen i et sylteglas.
- Varm eddike, sukker og vand i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen, hæld eddikelagen over kålen, og tilsæt peberkorn. Luk låget på glasset til, og lad indholdet trække på køl ca. 2 timer.
Syltede rødløg
- Pil og skær rødløg i tynde ringe, evt. på et mandolinjern. Læg dem i et sylteglas.
- Varm eddike, sukker og vand i en gryde. Rør, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og hæld eddikelagen over rødløgene.
- Tilsæt peberkorn og laurbærblade, og sæt låg på glasset. Lad det trække på køl i ca. 2 timer.
Spicy mayonnaise
- Pres ½ tsk. citronsaft af citronen. Rør mayonnaise sammen med ketchup, chiliflager, paprika og citronsaft i en skål.
- Hæld mayonnaiseblandingen i en dressingflaske (eller en frysepose med et lille klippet hul i hjørnet), så du kan anrette den i en tynd stråle på din hotdog.
Servering
- Grill eller steg pølserne, og lun brødene.
- Servér dine hotdogs med spidskål i bunden af brødet, hernæst pølse og lidt mere spidskål, og top med rødløg, agurkestrimler og spicy mayonnaise. Pynt evt. med persille.