Aftensmad

Gourmet-hotdogs med råsyltede agurkestrimler

Lav de lækreste gourmet-hotdogs med forskelligt hjemmesyltet tilbehør til - når først du er i gang, er det ingen sag: Du får opskriften lige her!
af Rikke Larsen. 23.06.2023 Foto: Tia Borgsmidt.
Gourmet-hotdogs med syltet tilbehør
4 stk

Ingredienser

  • 4 pølser
  • 4 pølsebrød (gerne brioche)

Råsyltet agurk med persille

  • 1 spsk. kruspersille
  • 1 agurk
  • ½ citron
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. smagsneutral olie, f.eks. sol¬sikkeolie
  • Salt og peber

Syltet spidskål

  • 200 g spidskål
  • 2 dl eddike
  • 3 spsk. sukker
  • 2 dl vand
  • 10 hele peberkorn

Syltede rødløg

  • 4 rødløg
  • 2 dl eddike
  • 3 spsk. sukker
  • 2 dl vand
  • 12 hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 3 sylteglas

Spicy mayonnaise

  • ½ citron
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk. tomatketchup
  • 1 knsp. tørrede chiliflager
  • ½ tsk. paprika

Til servering

  • 1 spsk. kruspersille

Sådan laver du gourmet-hotdogs

Råsyltet agurk med persille

  1. Skyl og hak persille. Skyl agurken, og skræl tynde strimler af agurken med en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurk og persille i et skoldet glas.
  2. Pres saften af citronen, så du har 1 spsk. citronsaft. Kom citronsaft, sojasauce, honning, olie, salt og peber i glasset. Læg låg på glasset, og lad indholdet trække i ca. ½ time på køl.

Syltet spidskål

  1. Skyl og snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Læg kålen i et sylteglas.
  2. Varm eddike, sukker og vand i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
  3. Tag gryden af varmen, hæld eddikelagen over kålen, og tilsæt peberkorn. Luk låget på glasset til, og lad indholdet trække på køl ca. 2 timer.

Syltede rødløg

  1. Pil og skær rødløg i tynde ringe, evt. på et mandolinjern. Læg dem i et sylteglas.
  2. Varm eddike, sukker og vand i en gryde. Rør, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og hæld eddikelagen over rødløgene.
  3. Tilsæt peberkorn og laurbærblade, og sæt låg på glasset. Lad det trække på køl i ca. 2 timer.

Spicy mayonnaise

  1. Pres ½ tsk. citronsaft af citronen. Rør mayonnaise sammen med ketchup, chiliflager, paprika og citronsaft i en skål.
  2. Hæld mayonnaiseblandingen i en dressingflaske (eller en frysepose med et lille klippet hul i hjørnet), så du kan anrette den i en tynd stråle på din hotdog.

Servering

  1. Grill eller steg pølserne, og lun brødene.
  2. Servér dine hotdogs med spidskål i bunden af brødet, hernæst pølse og lidt mere spidskål, og top med rødløg, agurkestrimler og spicy mayonnaise. Pynt evt. med persille.