Se også
Aftensmad
Hvid pizza med palmekål, kartoffel og syltede rødløg
Savner du en lækker variation af den klassiske kartoffelpizza? Prøv vores opskrift på hvid pizza med cremet mascarpone, palmekål, kartofler og syltede rødløg!
af Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø
22.09.2023
Til pizzaen her har vi taget den nemme udvej, men vil du lave din egen pizzadej fra bunden, kan du finde vores bedste grundopskrift i bunden af opskriften!
1 stk
Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 0,5 dl hvidvinseddike
- 0,5 dl vand
- 4 spsk. sukker
- 1 tsk. flagesalt
- 6 hele peberkorn
Pizza
- 1 pakke pizzadej
- 4 spsk. mascarpone
- Salt og peber
- 1 mellemstor kartoffel
- 1 frisk mozzarellakugle
- 4 blade palmekål
Sådan laver du hvid pizza med palmekål
Syltede rødløg
- Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Kom dem i et rent syltetøjsglas.
- Hæld eddike og vand i en gryde, og rør sukker, salt og peber i. Giv det et kort opkog.
- Hæld lagen over løgene, kom låg på, og sæt glasset på køl, hvor det kan holde i ca. 14 dage.
Pizza
- Tænd ovnen på 225° varmluft. Rul pizzadejen ud til en rund pizza, og smør mascarpone ud over bunden. Krydr med salt og peber.
- Skræl kartoflen, og skær den ud i helt tynde skiver. Fordel dem på pizzabunden. Læg også stykker af mozzarella og syltede rødløg på bunden.
- Rengør palmekålen grundigt, og snit den i fine strimler. Fordel dem oven på pizzaen.
- Bag pizzaen i den varme ovn i 10-12 minutter, eller til den er sprød og boblende. Servér.