Kød og fjerkræ

Lammekølle med æble og salvie

Prøv denne lammekølle serveret med letkogte forårsgulerødder med kørvelvinaigrette og kartoffelkompot.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 5.02.2010
Lammekølle til påskefrokost

Lammekølle er altid en god klassiker at servere til påskefrokosten, men også på andre tidspunkter, hvor det er tid til hyggelige sammenkomster.

Lammekøllen har den fordel, at kødet let bliver mørt og smagen samtidig er helt i top. Derudover er kødet forholdsvis let at tilberede i ovnen, da det passer sig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nedenfor finder du opskriften på lammekølle tilberedt med æble og salvie samt tilbehøret kørvelvinaigrette og lækker kartoffelkompot, som er perfekt til dig og dine gæster.

SE OGSÅ: Lammekølle med rosmarin og fenikkel

Opskrift på lammekølle med æble og salvie

Antal: 6 personer

SE OGSÅ: 25 retter til påskefrokosten!

Det skal du bruge for at lave lammekølle med æble og salvie

  • 1 udbenet lammekølle, ca. 2 kg (få slagteren til at udbene køllen)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 1 bundt salvie
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • Æbleeddike

Letkogte forårsgulerødder med kørvelvinaigrette:

  • 1 bundt gulerødder med top
  • 2 spsk økologisk mayonnaise
  • 1 spsk grov dijonsennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 6 spsk olivenolie
  • 1 bundt kørvel

Kartoffelkompot:

  • 600 g små vaskede kartofler
  • 1 spsk smør
  • 3 spsk cremefraiche 38 pct.
  • Salt og peber

SE OGSÅ: Få inspiration til retter til din påskefrokost her!

Sådan laver du lammekølle med æble og salvie:

  1. Pil hvidløgene og hak dem fint.
  2. Skær æblerne i tynde både med skal.
  3. Hak salviebladene fint.
  4. Bland hvidløg, æblestykker og halvdelen af salvien sammen.
  5. Stop blandingen ind i lammekøllen og sy den sammen med kødsnor.
  6. Krydr køllen med friskkværnet peber og havsalt.
  7. Dryp olivenolie over og stænk med æbleeddike.
  8. Drys resten af den hakkede salvie over køllen.
  9. Læg lammekøllen i en bradepande og steg den i 30 min. ved 200°, skru herefter ned på 175° og steg i yderligere en time.

Kørvelvinaigrette:

  1. Skræl og skær gulerødderne.
  2. Kog dem et par minutter i spilkogende vand.
  3. Rør mayonnaise med sennep og æbleeddike og rør olien i lidt efter lidt.
  4. Hak kørvel og vend den i dressingen.

Kartoffelkompot:

  1. Kog kartoflerne møre i saltet vand.

  2. Mos herefter kartoflerne sammen med smør og cremefraiche med en gaffel og smag til med salt og peber.

SE OGSÅ: Lammekølle med perlerugsalat