Se også
Aftensmad
Tærte med græskar og grønkål - den bedste opskrift på græskartærte
Bag græskar og grønkål i en sprød dej og med masser af ost - så får du efterår i tærteform og mætte, glade maver om bordet. Du får opskriften her!
af Mai Knauer.
15.10.2021
Foto: Columbus Leth.
1 stk
Mørdej
- 110 g koldt smør
- 230 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- ½ dl sødmælk
Fyld
- 450 g græskar
- 1 spsk. olivenolie
- ½ bundt frisk timian
- 110 g frisk grønkål
- 2 skalotteløg
- 2 æg
- 3 æggeblommer
- 2 dl piskefløde
- 25 g friskrevet parmesan
- 50 g friskrevet gruyere
- Salt og peber
- 150 g frisk gedeost
Sådan laver du græskartærte med grønkål
Mørdej
- Skær smørret i små tern, og smuldr det sammen med mel og salt i en skål, til konsistensen er som rasp.
- Tilsæt mælk, og saml dejen med hænderne uden at ælte.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 2 timer.
Fyld
- Tænd ovnen på 200°.
- Skræl græskarret, og skær det i tern på ca. på ca. 2½ x 2½ cm. Fordel græskarstykkerne i et ovnfad, dryp med olie, og krydr med plukket timian. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, og lad dem afkøle.
- Skyl og rib grønkål, og skær den i tynde strimler. Blanchér grønkålen i en gryde med kogende vand i 2 minutter. Skyl den herefter i koldt vand.
Mørdej, fortsat
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med den. Lad dejen hvile på køl i ½ time.
- Skru ovnen ned på 190°, og forbag tærtebunden i 20 minutter.
Fyld, fortsat
- Skru ovnen ned til 180°. Pil og hak løg fint, og steg dem i lidt olie på en pande.
- Pisk æg, æggeblommer, fløde, parmesan og gruyere sammen i en stor skål. Krydr med salt og peber.
- Vend græskarstykker, løg og grønkål godt rundt i blandingen, og fordel fyldet i tærteformen.
- Læg skiver af gedeost øverst. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til fyldet er fast og gyldent.